Njemačka: i poslije jake žena – ŽENA!

Objavljeno 07.12.2018 - Vijesti

Njemačka: i poslije jake žena – ŽENA!

Annegret Kramp-Karrenbauer nova je predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) i nasljednica dosadašnje predsjednice Angelu Merkel, odlučeno je na stranačkoj konvenciji CDU-a u Bremenu. S mjesta predsjednice nakon 18 godina odlazi dobrovoljno Angela Merkel. CDU na ovaj način skreće udesno, jer je njezina nova predsjednica oštrija prema azilantima i više se oslanja na čvrstu njemačku obitelj.

Annegret Kramp-Karrenbauer je na stranačkom kongresu CDU-a s 51 posto glasova u drugom krugu izbora za čelništvo stranke pobijedila svog konkurenta Friedricha Merza. Predsjednik CDU-a je i izgledni kandidat Unije CDU/CSU na sljedećim parlamentarnim izborima 2021. Annegret Kramp-Karrenbauer je za jaku državu, jaku ulogu obitelji i oštre kazne azilantima koji krše zakon.

Merkel otišla uz ovacije

Budućnost trebamo uzeti u svoje ruke, kaže zvijezda kongresa Angela Merkel. Na govornici piše geslo – okupiti i zajedno voditi. Tijekom emotivnog govora poslije više od 18 godina na čelu stranke, CDU je danas ovdje u Hamburgu slavio Merkel, ovacije dugo nisu prestajale, zahvala za sve što je učinila i za ono što ostavlja stranci i Njemačkoj.

“U ovom trenutku ispunjena sam snažnim osjećajem zahvalnosti. Bila mi je velika radost! Bila mi je čast!”, kazala je Angela Merkel. “Mudro je odlučila, iako žalim što odlazi, doživio sam s njom 18 vrlo uspješnih godina!”, kazao je Elgelbert Rauen, izalanik na Kongresu.

Među uzvanicima iz cijeloga svijeta međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović, govori o velikoj podršci koju je Hrvatska imala u strogoj i principijelnoj Njemačkoj. “Ovo je trenutak kad joj se možemo zahvaliti. Njemačka je bila uvijek stroga, ali je bila principijelna i održala je riječ na obećanjima na kojima je trebalo dosta raditi.”
Merkel je jasno stavila Sanadera na mjesto gdje treba, a odnosila se prema bivšim komunističkim ubojicama iz Hrvatske jasno i nedvosmisleno.

CDU nije birao između više kandidata 47 godina, još od Helmuta Kohla.
Mnogi izaslanici žale za Merkel, ali kažu mudro čini što odlazi. Oko 1700 gostiju iz svijeta, 1600 novinara i izbor nove čelnice ili čelnika.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u