Ni Njemačka nema, što Hrvatska ima

Objavljeno 24.02.2015 - Vijesti

Ni Njemačka nema, što Hrvatska ima

ZORAN MILANOVIĆ : “Ovo je moj posao. Pozivam svakoga tko imalo dobro želi Hrvatskoj da se u tome meni i mojim suradnicima pridruži. Ovo su konkretne stvari, ovo nisu priče.

Odgovornost Vlade je prema građanima, prema hrvatskom narodu, političkom narodu, biračima i prema Saboru. Moram to ponoviti puno puta da bi očite stvari postale još očitije. Tako funkcionira hrvatska demokracija. Hrvatska nije Grčka. Hrvatska nije zadužena kao Grčka. Hrvatska nema toliki javni dug. Hrvatska nema toliki privatni dug. Hrvatska ima pozitivnu platnu bilancu. Hrvatska ima prihode od turizma 8 milijardi eura. Hrvatska uredno servisira svoj vanjski dug.

U Hrvatskoj je, na današnji dan, ipak 40 tisuća ljudi manje nezaposleno nego prije godinu dana. U Hrvatskoj su očiti pozitivni trendovi. Ekonomija i gospodarstvo  je stalo prije pet godina potpuno, sa desecima tisuća praznih stanova u koje je bačen novac. Trebalo je urediti uvjete za novi početak. Trebalo je urediti državne financije. Trebalo je osigurati da sad, kad u kafiću platiš kavu deset ili sedam kuna, da se istog trenutka na jednom mjestu državi vidi da je promet napravljen.

To Njemačka nema. Da je plaćen PDV i da država funkcionira. Ne da guli svoje građane, nego da svatko daje svoj doprinos. Hrvatska će učiniti puno za tebe, učini ti nešto za nju” rekao je na kraju razgovora s novinarima predsjednik Vlade Zoran Milanović, objavljeno je na stranici Vlade.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u