Neno Belan i Fiumens izložba koncertnih rock fotografija

Objavljeno 11.08.2017 - Kultura

Neno Belan i Fiumens izložba koncertnih rock fotografija

Izložba koncertnih rock fotografija – NENO BELAN I FIUMENS “Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina”

16 – 26. 8. 2017. Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka
Otvorenje izložbe biti će u srijedu 16. 08. 2017., u 20 sati

Anamarija Vartabedijan ovom izložbom obilježava deset godina prijateljstva i fotografiranja Nene Belana & Fiumensa, kojima je posljednjih godina i službeni fotograf.

Na izložbi će se naći izbor od najboljih šezdeset fotografija velikog formata, koje su nastale na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Hrvatskoj i Srbiji u gradovima kao što su: Zagreb, Beograd, Kragujevac, Šibenik, Varaždin i Split.

Anamarija Vartabedijan je bila službeni fotograf i na dva velika jubilarna koncerta u Domu sportova, u Zagrebu, održanih 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana, te 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Osim fotografija benda i Mediteranskog orkestra, moći će se vidjeti i fotografije gostiju s ta dva velika koncerta: Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalne skupine Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića…

Izložba se priređuje povodom dvadeset godina zajedništva benda, te nagrade – Zlatni grb Grada Rijeke, koja je ove godine dodijeljena Neni Belanu i Fiumensima.

Ove godine Anamarija obilježava i desetogodišnji rad na afirmaciji i prezentiranju umjetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rock fotografije, koji je dokazan kroz kontinuiranu izložbenu aktivnost s projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima širom Srbije ali i regije.

Njene fotografije su otisak trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosfere i ličnosti, nastojanje da se s koncerta prenese vlastiti doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rock’n’rolla, koja uvijek otvara mogućnost postojanja slobode i boljeg svijeta.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u