Nema propasti AGROKORA

Objavio Kigo 16.03.2017

Kigo.hr doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali dobre rezultate jer se nikome ne isplati da AGROKOR propadne.

U jeku drame oko koncerna Agrokor stigla je umirujuća vijest. Prema posljednjim informacijama, investitori su odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru kojim se osigurava privremena likvidnost koncerna i plaćanje dobavljačima.

Iznos kredita nije poznat, ali nije tajna da je uprava Agrokora u intenzivnim kontaktima s postojećim kreditorima i pregovorima oko iznalaženja adekvatnog rješenja novonastale situacije.

Službeno se u srijedu oglasio i koncern poručujući u šturom priopćenju da ima izrazitu podršku investitora koji aktivno sudjeluju u procesu te će javnost pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima.

Neslužbeno se doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate, javlja Večernji list. Tako se u poslovnim krugovima spominje kredit od 100 milijuna eura koji je nedavno Agrokoru odobrio Sberbank, vjerojatno kao dio aranžmana koji uključuje angažiranje globalne konzultantske kuće Alvarez and Marsal. Spomenuti konzultanti predložit će rješenje restrukturiranja koncerna, što je jedan od uvjeta daljnjeg angažmana vjerovnika u stabilizaciji poslovanja Agrokora.

Iza AGROKORA je ipak stala i država, no i još neki veliki hrvatski igrači. AGROKOR će biti spašen, i ofenziva ove tvrtke na jugoistok, ali i na središnji dio Europe se nastavlja.

Radnici konačno mogu odahnuti!

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189