Nema nikakve moralne obaveze da ministica podnose ostavku

Objavljeno 10.03.2019 - Vijesti

Nema nikakve moralne obaveze da ministica podnose ostavku

Kako doznajemo iz Vlade, ministrica Gabrijela Žalac ostavku nije podnijela, niti se to od nje u Banskim dvorima očekuje. U Vladi smatraju da se radi o nesreći koja se može dogoditi svakome. Ministrica Žalac nije za vrijeme nesreće bila pod utjecajem alkohola, nije vozila prebrzo i zaigrana djevojčica je izletila naglo pod automobil te se nesreća nije mogla izbjeći.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Produženje vozačke dozvole i isticanje valjanosti nekog dokumenta u Hrvatskoj, prošli su gotovo svi pa gubiti ili mijenjati ministra zbog tog razloga je neozbiljno i ugrožavanje državnog interesa republike Hrvatske.

Oporba je opet smiješna jer si zdušno surađuju s Krešimirim Beljakom, a on je imao presude iz 2002. kojom je, kako stoji u dokumentu, Krešo Beljak osuđen kao drugookrivljeni zbog krađe i provale u automobile.

Ako to nije činjenično dovoljno za moralnu smjenu i povlačenja iz politike, onda doista nitko ne zna koji si moralni standardi u hrvatskoj politici. Nevjerojatno je da je bilo koji HDZovac imao ovakvu presudu, hrvatski mediji bi ga razapeli….

Ministrica Gabrijela Žalac je u maniri pristojne osobe komentirala prometnu nesreću koja se dogodila u subotu ujutro u Vinkovcima. Vozilo kojim je upravljala udarilo je desetogodišnju djevojčicu koja je pretrčavala cestu, kako kažu iz policije, izvan pješačkog prijelaza. Djevojčica je zadobila teže tjelesne ozljede i poslijepodne je operirana u KBC-u Osijek.

– Nakon ovog nesretnog dana, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak, napisala je Žalac na svom profilu na Facebooku.

– Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu, dodala je.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u