Nedjelja: oblačnije, toplije, južina, ponegdje i kiša

Objavljeno 22.09.2019 - IzdvojenoVijesti

Nedjelja: oblačnije, toplije, južina, ponegdje i kiša

I u nedjelju će u većini Hrvatske biti sunčano, ali ne i vedro kao u subotu. Štoviše, uz sve više oblaka malo kiše već prijepodne može pasti na otvorenome moru sjevernog dijela Jadrana, a prema kraju dana kiša će biti sve češća i uz obalu, pa i ponegdje na kopnu, uglavnom u Gorskome kotaru. Pritom će tlak padati, a jugozapadnjak i jugo jačati.

U noći i tijekom ponedjeljka, ponegdje sve do utorka ujutro, bit će još kišovitije, u mnogim krajevima i uz obilnije pljuskove i grmljavinu, osobito na Jadranu, gdje će nevolje stvarati i često jako, gdjegod i olujno jugo, a od ponedjeljka navečer najprije na sjevernom Jadranu kasnije i prema jugu – nagla promjena vjetra na sjeverozapadni smjer, mjestimice kratkotrajno i jugozapadni, uz obalu većinom i buru!

U utorak slijedi prolazno razvedravanje, barem djelomično, ali sredinom tjedna i novo naoblačenje, većinom i kiša, pa opet razvedravanje…

Stoga će u sljedećem tjednu biti promjenljivo, povremeno s kišom, te osjetno toplije nego prošlih dana, posebice u kopnenom području, gdje će mjestimičnog mraza u ovome mjesecu vrlo vjerojatno biti još samo u ovu nedjelju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u