Nakon jučerašnjeg snijega i zimskih uvjeta, danas udari orkanske bure

Objavljeno 14.11.2017 - Vijesti

Nakon jučerašnjeg snijega i zimskih uvjeta, danas udari orkanske bure

Početak tjedna prolazi uz vrlo vjetrovito vrijeme, u gorju i uz snijeg i zimske uvjete. Danas je zamjetan pad temperature i u krajevima gdje je još jučer bilo relativno toplo.

Olujna, na mahove i orkanska bura stvara probleme na zadarskom području. Najviše u cestovnom prometu. Prema posljednjim informacijama iz HAK-a, autocestom prema Dalmaciji i dalje se ne može.

Na sjevernom Jadranu također ima problema u prometu. Jučer poslijepodne bura je oslabjela no predvečer su udari bure ponovno dosegnuli orkansku jačinu pa je tijekom noći i prijepodne Krčki most bio zatvoren za sav promet. U prekidu su gotovo sve trajektne i katamaranske linije prema Cresu, Rabu i Pagu.

U Lici su naviknuti na vremenske neprilike pa ih snijeg nije iznenadio. Tako nije bilo niti većih problema u prometu. Mostovi i nogostupi se čiste.

U Ogulinu su se sastali svi predstavnici službi koje se brinu o prohodnosti i sigurnosti prometnica u zimskom razdoblju. Radi se o više od tisuću kilometara autocesta te 2.500 kilometara državnih i županijskih cesta.

Snijeg koji je jučer pao na Sljemenu potaknuo je i predstavnike zimske službe Zagrebačke županije da pokažu spremnost za zimske uvjete.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u