Najveci kineski brodar COSCO obiljezava desetu godisnjicu poslovanja u Hrvatskoj

Objavljeno 08.05.2019 - Gospodarstvo

Najveci kineski brodar COSCO obiljezava desetu godisnjicu poslovanja u Hrvatskoj

Najveći kineski brodar COSCO Shipping Lines obilježava desetu godišnjicu poslovanja u Hrvatskoj. Tom prigodom COSCO & Dragon Maritime Adria organiziraju proslavu na kojoj će prisustvovati brojni uzvanici, među njima i predstavnici COSCO-a iz Shanghai-a.

Tim povodom će se održati proslava od 11. do 12. svibnja 2019. (subota – nedjelja) koja počinje okupljanjem u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu te se nastavlja vožnjom brodom u Nacionalni park Brijuni gdje smo pripremili ručak u prirodi te obilazak Nacionalnog parka. Glavna svečanost održat će se u Puli 11. svibnja u 19:30 u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

COSCO Shipping Lines je državna kineska firma sa sjedištem u Shanghai-u, specijalizirana za međunarodni i domaći cargo brodski transport kao i vezane servise. Ukupna flota broji 1.118 brodova sa ukupnim kapacitetom od 91,77 milijuna tona nosivosti tereta (DWT), kapaciteta 2.21 milijuna TEU-a (Twenty-foot equivalent unit, jedan TEU iznosi otprilike šest metara dužine) što je čini trećom flotom na svijetu po veličini.

Zahvaljujući kompletnoj globalnoj mreži, COSCO Shipping je postao jedan od vodećih međunarodnih brendova. Korporacija je investirala u 51 terminal, uključujući preko 47 kontejnerskih terminala diljem svijeta. Godišnja propusnost kontejnerskih terminala iznosti 118,39 milijuna TEU-a, što COSCO stavlja po ovoj kategoriji na prvo mjesto na svijetu. Sa preko 2,7 miliona TEU-a kontejnerskog najamnog kapaciteta COSCO je na trećem mjestu svjetskih brodarskih kompanija. COSCO operira na 362. međunarodne i unutarkineske brodske linije, od kojih su 227 međunarodne. COSCO je povezan sa 289 luka u 90 država i regija u svijetu. Poslije transpacifičkih servisa, najprofitabilniji servisi kompanije su oni koji povezuju Aziju i Europu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u