Najsnažniji kandidat u borbi za Viškovo IN

Objavljeno 24.04.2017 - Vijesti

Najsnažniji kandidat u borbi za Viškovo IN

Ona se zove Mirna Međimorec. U Viškovu je svi jako dobro poznaju. Borac je za poboljšanje ekološke situacije u Viškovu i na pordručju cijele RH. Aktivno promiče ljudska prava, te je posebno osjetljiva za ranjive skupine društva. Pomagala je žrtvama obiteljskog i drugog nasilja, invalidnim osobama i osobama s poteškoćama u razvoju, te je radila na unapređenju predškolskog odgoja i naobrazbe u PGŽ-u.

U javnom radu uvijek promovira svoje Viškovo i njegove kulturne i javne djelatnike i udruge. Mirna Međimorec vodila je mnoge važne manifestacije na području Viškova, ali i cijele PGŽ. Česti je gost medija i prepoznatljiva je široj javnosti.  Ima vrlo zanimljiv i upečatljiv govor, jer vrlo često koristi čakavsko narječje u standardnom Hrvatskom govoru, što daje posebni šarm njenom izražavanju.

Viškovo ove godine ima čak tri kandidatkinje za načelnicu. Mirna Međimorec potpuno je drugačija od preostale dvije kandidatkinje, koje dolaze iz velikih stranaka, SDP (koji godinama vlada Viškovom) i HDZ ( koji je sve te godine pomagao SDP-u da ostane na vlasti).

Mirna Međimorec je bila i ostala posebna sa podrškom neovisnih građana kojima je dosta visoke politike i koji žele veću brigu za običnog čovjeka. Česti pritisci iz velikih stranaka (SDP i HDZ) samo su je dodatno osnažili da nastavi borbu za malog čovjeka i bolji život u Viškovu.

Mirna je ponosna na svoje sugrađane:

” Imamo najbolji natalitet u Hrvatskoj, najmlađa smo općina po životnoj dobi stanovništva, među vodećima smo u PGŽ-u po broju obrtnika i poduzetnika, najveća smo općina po broju stanovnika u Hrvatskoj, imamo odličnu ugostiteljski ponudu i potencijal za turistički i sportski razvoj, imamo najaktivnije eko aktiviste u Hrvatskoj okupljene u Krizni Eko Stožer Marišćina.

Upravo zbog svega navedenoga želim djelovati brzo i učinkovito na slijedećim problemima:

 • nemamo izgrađenu sportsku dvoranu
 • nemamo dobro organiziranu prometnu regulaciju
 • nemamo dovoljno kapaciteta u vrtićima i u školi
 • nemamo organiziran produženi boravak za djecu
 • nemamo organizirane planske turističke strategije (nema hotela, hostela, tematskih šetnica i dobrih evenata)
 • nema reda u proračunskom trošenju novaca (neracionalno trošenje novaca na projektima za opće dobro)
 • nema službe za pomoć starijim osobama
 • nema jasnih kriterija za javne potrebe u kulturi, sportu i zdravstvu
 • nema mjesnih odbora (osim MO Marčelji ), iako Općina Viškovo ima sedam velikih naselja u kojima živi tisuću do tri tisuće stanovnika
 • nema jasne i razumljive komunikacije u radu općinskoga vijeća i javnosti
 • nema javnih podataka o isplati naknada za obeštećenja mještana uz stari deponij Viševac, a danas to istražije USKOK
 • nema pravične komunalne naknade za odlaganje otpada na području općine, čijih je čak 5% prostora pokriveno otpadom…”

Sve što ovdje piše da NEMAMO, ako Mirni Međimorec građani poklone povjerenje (a ne opet SDP-u i HDZ-u) pretvoriti će se u IMAMO.

Mirna Međimorec za sada ima podršku Nezavisne liste nositelja Milana Pavelića Viškovo IN, nezavisnih mještana, udruge Krizni Eko Stožer Marišćina i udruge roditelja Pokrenimo se.

Zamjenici kandidatkinje za načelnicu Viškova Mirne Međimorec su također dragi i uspješni ljudi koji svojim radom svakodnevno doprinose Viškovu, Igor Rubeša i Gordana Starčević Klasan.

Mirna Međimorec je siguran nositelj promjena i za sada je najveća opasnost za one koji su vladali Viškovom zadnjih dvadeset i pet godina. Građane Viškova snažno veseli politički angažman Mirne Međimorec za načelnicu, jer Viškovo već odavno nije doživjelo političku buru koja će očistiti stranački klijentelizam i loše političke odluke.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u