Najmlađi predsjednički kandidat u borbi s velikima

Objavljeno 07.12.2014 - Vijesti

Najmlađi predsjednički kandidat u borbi s velikima

U ponoć je istekao rok za predaju kandidatura za predsjedničke izbore, koji će se održati 28. prosinca, a uz zakonom propisanih više od 10 tisuća potpisa kandidature su predala četiri kandidata – Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida predao je kandidaturu za predsjedničke izbore. Državnom izbornom povjerenstvu predao je 15.200 potpisa. 

‘U zadnjih 25 godina političke stranke nisu učinile apsolutno ništa za ovu zemlju. Dovedeni smo u stanje u kojemu bismo slijedećih 26 godina morali rasti stopom BDP-a samo da bismo dostigli 1990. O njima i njihovim politikama ne treba reći ni jednog slova. Borimo se i zalažemo za poništenje pretvorbe i privatizacije, za povratak svega otetog, za lustraciju svih ratnih profitera i propalih političara, trenutačnu obustavu deložacija, promjenu ovršnog zakona i povratak monetarnog suverentiteta RH’, kazao je Sinčić.

Potpise za kandidaturu prvi je predao Milan Kujundžić, a potom i Ivo Josipović te Kolinda Grabar Kitarović.
Iako je najavio dolazak potpise nije uspio skupiti Ivan Rude, jer se, kao kandidat radnika, nije mogao mjeriti sa stranačkim infrastrukturama. Od kandidature je odustao Ivan Grubišić. Ima dovoljno potpisa, a od utrke za dužnost predsjednika države odustao je ‘jer ima svoj ponos i dostojanstvo i ne želi sudjelovati u takvoj kampanji’. Još ranije  od kandidature je odustao Anto Đapić.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin kazao je da je provjera potpisa već počela, a očekuje da će lista kandidata biti objavljena u ponedjeljak. Time će i službeno započeti izborna kampanja, koja će trajati do početka izborne šutnje, do 26. prosinca u ponoć.  Hrvatin se opet nije ispričao građanima što su se potpisi i opet skupljali potpuno primitivno samo po cestama, a ne i internetom kako građani Hrvatske odavno zaslužuju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u