Najbolji je bio DAMIR DEBELIĆ s Raba

Objavljeno 05.12.2017 - IzdvojenoVijesti

Najbolji je bio DAMIR DEBELIĆ s Raba

Na današnjem prvom kuharskom pripetavanju brodskih kuhara s različitih brodarskih kompanija uvjerljivu pobjedu odnio Damir Debelić, predstavnik Rapske plovidbe.

Damir Debelić nam je napravio dva slijeda, prvo fantastičnu mariniranu skušu, a drugo gulaš od sipe.

Građani su bili oduševljeni s oba rapska specijeliteta, ali marinirana skuša je bila iznad svega.

Današnje kuharsko pripetavanje sastavni je dio trodnevne manifestacije DANA POMORACA koja se svake godine obilježava tradicionalno na dan Svetog Nikole. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ove je godine ozbiljno shvatilo ideju da pomorstvo unutarnje plovidbe bolje približi građanima različitim programima i na taj način ukaže na važnost  pomorstva u Hrvatskoj.

U programu Pripetavanja sudjelovalo je sedam kuhara Rapske plovidbe, Jadrolinije koja slavi sedamdeset godina, Tankerske plovidbe, Uljanik plovidbe, ali našli su se tu i ostali kuhari koji imaju iskustvo kuhanja na moru.

Građani koji su posjetili danas gat Karoline Riječke između 9.oo i 13.oo  sati imali su na meniju frigane sardele, marinade od skuše, gulaš od sipe, nadaleko poznate Jadrolinijine špagete bolonjez, dagnje na buzaru, i zanimljivo jelo koje su jeli mnogi pomorci, juhu od kosti i žilica koja je bila poslužena na brodu Vila Velebita 2.

Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe održavaju se od 5.-7. prosinca u Rijeci i Opatiji.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u