NAJBOLJI HRVATSKI ODBOJKAŠKI KLUBOVI U ROVINJU SE BORE ZA KUP HRVATSKE

Objavljeno 15.04.2019 - Sport

NAJBOLJI HRVATSKI ODBOJKAŠKI KLUBOVI U ROVINJU SE BORE ZA KUP HRVATSKE

Rovinj će ovog travnja postati centar hrvatske odbojke. Finale Kupa Snježane Ušić za seniorke između HAOK Mladost i HAOK Rijeka odigrat će se u srijedu 24. travnja u 20 sati u sportskoj dvorani Gimnasium. U istoj dvorani će se 25. travnja odigrati i finale Kupa Hrvatske za seniore na kojem će u 20 sati zaigrati HAOK Mladost i OK Mladost Ribola Kaštela.

Seniorke Mladosti braniteljice su naslova hrvatskog kupa koji od ove sezone nosi ime preminule legende hrvatske odbojke Snježane Ušić. Mladost je ovaj naslov osvajala čak osam puta, a najtrofejnija hrvatska odbojkaška ekipa do finala je došla pobijedivši OK Kaštela u dvije utakmice (1:3, 3:0). Rijeka je finale izborila preko ŽOK Enna Vukovar (3:0, 1:3) i time najavila pohod na 11. titulu pobjednika Kupa.

Igrači HAOK Mladosti također su branitelji naslova Kupa Hrvatske kojeg su osvajali čak 20 puta. Do finala su Mladostaši došli pobjedom nad OKM Centrometalom u dvije polufinalne utakmice. (3:0, 3:1). Mladost Ribola iz Kaštela drugi je najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, a u finale su ušli preko OK Medicinar Trnje (1:3, 3:0). Kaštelani su peterostruki prvaci Hrvatske i dvostruki osvajači Kupa, a još sedam puta dosegnuli su finale Kupa gdje ih je čak četiri puta zaustavila zagrebačka Mladost. Susret starih rivala u Rovinju će ponuditi najbolje od hrvatske seniorske odbojke.

Uz finala kupa, u Rovinju će se od 23. do 25. travnja održati mlađe kadetsko Prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti mlade nade hrvatske odbojke. Prijave za turnir primaju se do 19. travnja na službenim web stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza.

AUtor: Stipe Cigić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u