NAJAVA PROGRAMA FESTIVALA OPATIJA ZA JESEN 2017.

Objavljeno 27.09.2017 - Kultura

NAJAVA PROGRAMA FESTIVALA OPATIJA ZA JESEN 2017.

Bogat program u organizaciji Festivala Opatija očekuje nas i tokom jeseni. Nakon uspješnog ljetnog programa listopad i studeni nisu planirani ništa skromnije. Opatiju čeka mnoštvo događanja za sve ukuse: predstave, koncerti, festivali, gostovanja i filmovi. Početkom listopada održava se dječji tjedan i Festival će ga obilježiti na najbolji način. Za naše najmlađe će se 1. listopada u 11 sati u velikoj dvorani Gervaisa održati klasik Branka Ćopića ‘Ježeva kućna’, a već 5. listopada u 10 sati atraktivna dječja predstava ‘Wanda Lavanda’. Već sljedećeg dana na svoje dolazi odrasla publika jer slijedi dugo očekivana uspješnica Satiričkog kazališta Kerempuh ‘Muškarci.hr’ koja će se održati u 20 sati u velikoj dvorani Gervaisa.

Kao i dosad program je koncipiran da se svakoga dana održava program, s posebnim naglaskom na vikende. Tako će se 14. listopada u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Italije u Rijeci održati koncert solistice Valentine Piccioni i Nicolette Olivieri, a posvećen glazbi poznatog Piera Piccionija. Već sljedećeg dana velika pozornica Gervaisa ugostit će prestižnu vokalisticu Neli Andreevu i atraktivan bugarski zbor Nusha Choir uz Sextet Zvjezdana Ružića, a 21. listopada svoj će nastup u imati izuzetan Janoška ansambl koji dolazi u suradnji s Festivalom Kvarner.

Svakako je pelerina listopadskog dijela programa ovogodišnje izdanje Festivala neovisnih kazališta – FEN koji počinje 18. listopada i traje sve do 22. listopada. Kao i uvijek na repertoaru je mnoštvo predstava za odrasle, djecu i radionica. Ovim putem još jednom čestitamo svim odabranim, a svakako vrijedi istaknuti dolazak poznate glumačke družine Histrion s ‘Igrom u dvoje’, Kazališta Ulysses s ‘Dobrim čovjekom iz Sečuana’ velikog Bertola Brechta, družinu Gala koja dolazi s predstavom legendarnog Daria Foa ‘Samo jedna žena’, zatim je tu kazalište Moruzgva s atraktivnom predstavom ‘Kako život’, i još mnogi drugi.

Već 23. listopada dolazi još jedna kazališna poslastica Kerempuha ‘Jedan sluga, jedan gospodar’, a listopad završavamo velikim koncertom poznatog Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista koji će 28. listopada nastupati u velikoj dvorani centra Gervais s čime se Opatija uvrštava u jedan od svega tri grada koji će u Hrvatskoj imati čast ovog gostovanja.

Izrazito bogat program nas očekuje i u studenom kada se zahuktavaju događanja u klubu Gervais. Nakon što smo u rujnu sa svakodnevnim projekcijama iznova vratili kino u Opatiju, sada činimo još jedan korak i pokrećemo subotnje koncertne večeri u klubu Gervais te nas očekuju brojni nastupi od kojih ću izdvojiti Opću Opasnosti 18. studenog, Psihomodo Pop 4. studenog, Belfast Food 23. prosinca i još mnoge, a cjelovit program subotnjih večeri u klubu Gervais – kako takvo što i zaslužuje – još ćemo zasebno prezentirat.

3. studenog daske velike dvorane Gervaisa ugostit će mjuzikl ‘Raskružje’ Putokaza, dok će od 9. studenog do 11. studenog centar ugostiti trodnevnu Glazbenu tribinu hrvatskog društva skladatelja u sklopu koje će se održati i koncert. Studeni pak završavamo na laskav način prema našoj publici te na daske velike dvorane Gervaisa dovodimo Seviljskog brijača.

Ljubitelji filma također se ne moraju bojati, jer Opatija iznova ima punokrvno kino koje sa svojim prikazivanjima donosi dugo očekivane premijere poput Blade runnera 2049. i Thora: Ragnarok, kao što nam nedjeljna jutra donose dječje matineje.

Sve u svemu izuzetno bogat, kvalitetan i raznovrstan program koji će nesumnjivo zadovoljiti sve ukuse. Detalji pojedinih programa i cijene ulaznica mogu se, kao i uvijek, naći na stranicama Festivala.

Nakon navedenog jesenskog programa slijedi onaj vezan uz advent tj. Ledenu čaroliju i doček Nove godine. On je već pripremljen i bit će najavljen zajedno s Turističkom zajednicom kao dio Adventa u Opatiji koji će se odvijati na više gradskih lokacija.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u