Na skijanje odlazi 200 tisuća Hrvata

Objavljeno 04.01.2019 - TurizamVijesti

Na skijanje odlazi 200 tisuća Hrvata

Procjenjuje se da će i ove godine na skijanje ići oko 200 tisuća Hrvata. Tradicionalni ‘hrvatski skijaški tjedan’ počinje ovoga vikenda.

Kao i svake godine, Hrvati najradije odlaze na skijanje u Austriju te Italiju. Naime, ondje postoje škole skijanja na našem jeziku, programi animacije te ‘pravi hrvatski partyji’.

– Ovdje se ne radi toliko o pitanju cijena, već o ponudi. Upravo je to prednost putničkih agencija jer nude cjeloviti paket. Najčešće na skijanje idu velika društva pa se svi žele i dobro provesti”, ističe Nikolina Frklić iz putničke agencije Atlas.

Najzagriženiji skijaši aranžmane kupuju već tijekom ljeta, dok ‘last minute’ ponude gotovo i da nema.

– Što se cijena tiče, naravno da sve ovisi o vrsti paketa, izboru smještaja, skijališta itd…Ali nekakva prosječna cijena po osobi za tjedan dana skijanja, bila bi oko 3500 kuna, ističe Nikolina Frklić.

Početak je godine, u Ministarstvu turizma vrlo su zadovoljnim prošlom turističkom godinom. Što se tiče turističkih agencija, pripreme za 2019. odavno su počele. Ističu sve veći interes za našu zemlju.

– Gledajući na suradnju s našim stranim partnerima, očekuje nas još jedna dobra turistička sezona. Što se trenutačnog bookinga tiče, svjedočimo rastu. Naši partneri s ključnih emitivnih tržišta povećavaju kapacitete za Hrvatsku. To je odlična vijest. Ponajviše govorimo o tržištima Velike Britanije i Njemačke, ali i prekooceanskim tržištima. Naši klijenti su sve zahtjevniji, traži se sadržaj, istraživanje, za razliku od prijašnje ponude koja se bazirala na ugodnoj klimi i plažama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u