Na SDP-ovoj televiziji ponovno kasne plaće i kaotična je situacija

Objavljeno 03.12.2020 - Vijesti

Na SDP-ovoj televiziji ponovno kasne plaće i kaotična je situacija

Iako je danas 21. rođendan televizije Kanal RI, nema mjesta slavlju. Djelatnici Kanala RI 30.studenog dobili su samo 1200 kn od plaće, a za ostatak nitko ne garantira da će biti isplaćen. Dakle nije isplaćena cijela plaća za studeni, a kako saznaje KIGO.hr, KANAL RI se priprema za novo zaduživanje kako bi održali koliko toliko postojanje do izbora ove prezadužene TV kuće koju drže Grad Rijeka i PGŽ ili jednostavno rečeno SDP na ovom dijelu Hrvatske.
Djelatnici KANALA RI su izvan sebe i ove dane čuje se samo jedan zaključak, “toliko o rođendanskom raspoloženju. Dugo vremena nismo imali ovakvu situaciju!”

KANAL RI je prezadužen i krivicu za bahato rasipanje novaca snose svi direktori od prvoga do zadnjega zajedno s vrhuškom SDP-a, Obersnel/Komadina koji su uglavnom bili glavni kadrovici. Cijeli projekt KANALA RI je punih 21 godinu bilo pod političkom kontrolom SDP-a i cijeli program odvijao se u pravcu podrške politike koja je uništila Grad Rijeku i znatno je unazadila razvoj PGŽ-a.

Programski Kanal RI nije nikad moćno i profesionalno medijski pratio uništavanje riječkih kazališta, devastaciju riječkog priobalja, malverzacije oko gospodarenja gradskim prostorima, Energom, Čistoćom, Rijeka parkingom. U Rijeci već godinama kanalizacija zagađuje luku Rijeka, zbrinjavanje otpada je kriminalno i nestručno pa otpad koji su građani sortirali, gradska čistoća ponovno spaja bacajući otpad u iste kamione. O ovim temama nikada nije bilo profesionalnog osvrta niti istraživačkog novinarstva na Kanalu RI. INA na Mlaci i dalje zagađuje i uružnjava cijeli grad, slično je i s jamom Sovjak kao i s industrijskim postrojenjima u Bakru! Na KANALU RI niti o ovim temama nema kvalitetnih emisija.

Riječki EPK je pokraden i devastiran. Programski, ljudski i profesionalno EPK je Rijeku osramotio. Na KANALU RI o ovoj temi niti zuc!

KANAL RI je uništio svoj zabavni program, vrlo malo prikazuje lokalne glazbenike i umjetnike i trenutačno je postao svrha održavanja lokalnog SDP-a!

Na Kanalu RI su se podcjenjivali političari iz oporbe, a kako se radi o televiziji koja pripada građanima Rijeke i PGŽ-a, KANAL RI trebao je biti posebno osjetljiv prema oporbi te im dati svoj emisiju poput OPORBENOG ZAREZA na HRT-u! Naravno, to se nikada nije dogodilo!

KIGO.hr saznaje da uglavnom svi oporbeni čelnici tvrde da kada SDP izgubi izbore KANAL RI će se morati ugasiti zbog velikih dugova i kriminalnih radnji, a svi u oporbi se nadaju da će se nakon toga stvoriti jedna normalna nepolitička TV postaja koja neće živjeti od politike nego od kvalitete vlastitog programa što je i temelj slobode medija i neovisnog novinarstva!

Vlasnička struktura Kanala Ri je takva da Grad Rijeka ima najveći suvlasnički udio (28,45 posto), a slijedi Primorsko-goranska županija (27,61 posto). U vlasničkoj strukturi je niz tvrtki kao što su Jadranski galenski laboratorij, PIK, Novotehna, Zambelli, Rijekatekstil Domus, BKS banka…

Vršiteljica dužnosti direktorice KANALA RI na rok od tri mjeseca do maksimalno šest mjeseci je djelatnica marketinga koja je na Kanalu Ri zaposlena posljednjih dviju godina Gordana Šimić Drenik. Potpuno je nejasno s kojim referencama je ova gospođa postala direktorica ovog gubitaša, a još manje je jasno koji je njezin plan razvoja ove kuće.

Valja podsjetiti da je Kanal Ri tijekom prošle godine imao velikih financijskih problema koji su rezultirali nezadovoljstvom radnika zbog kašnjenja plaća, a u jednom trenutku je prijetio i štrajk.

Danas je rođendan KANALU RI, a redakcija KIGO.hr želi svim djelatnicima da dobiju plaću za svoj rad, jer su je oni i zaslužili.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u