Na Maksimiru bez incidenata između Bad Blue Boysa i Torcide

Objavljeno 19.02.2018 - IzdvojenoSport

Na Maksimiru bez incidenata između Bad Blue Boysa i Torcide

Na nogometnoj utakmici između GNK Dinamo i HGK Hajduk nije zabilježen niti jedan incident među navijačkim skupinama, a od 13.000 navijača koji su posjetili Maksimir u službene prostorije policije dovedene su 34 osobe, uglavnom zbog alkohola i pirotehnike, izvijestila je zagrebačka policija u nedjelju navečer.

Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice u službene prostorije dovedene su 34 osobe, uglavnom zbog alkohola i pirotehnike, odnosno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, poručila je policija.

Istaknuto je kako je ovaj sportski događaj proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika te je za osiguranje bio angažiran veći broj policijskih službenika.

Među navijačkim skupinama nisu zabilježeni incidenti ni sukobi, izvijestio je PUZ, zahvalivši se posjetiteljima što su slijedili objavljene upute i tako doprinijeli da utakmica protekne u sportskom duhu.

Nogometna utakmica proglašena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika s obzirom da se očekivao veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina. Policija je uoči utakmice pozvala navijače i gledatelje da se prije njezina početka, tijekom utakmice i poslije nje ponašaju fer, korektno i sportski.

U derbiju 22. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Hajduka pobijedili Dinamo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u