Muškrci s bradama su privlačnijim ženama

Objavljeno 08.01.2017 - Ona&On

Muškrci s bradama su privlačnijim ženama

Muškace s bradama žene smatraju muževnijima i zrelijima, a obrijane muškarce biraju samo za avanture

Vrijeme baby facea, mladog Roberta Redforda i Brada Pitta je iza nas, jer ono što danas privlači žene jesu – muževnost i ozbiljnost, a čini se da smatraju kako su te osobine kod muškaraca s bradom dodatno izražene. Tako je barem pokazalo istraživanje objavljeno u časopisu

Znanstvenici su, istražujući jesu li ženama privlačniji obrijani ili neobrijani muškarci, ispitali 8.520 žena. Pokazivali su im slike muškaraca s različitim dužinama brade i baš sve ispitanice su prednost dale muškarcima s bradom. Po njihovom mišljenju, djeluju muževnije i zrelije.

Iz tog razloga sve žene koje su sudjelovale u studiji prije će za dugu vezu odabrati muškarca s bradom. To ne znači da im obrijani muškarci nisu uopće privlačni, no u njima ne bude sigurnost pa će ih prije odabrati za kratke, prolazne veze.

Ovo je istraživanje potvrdilo i ovogodišnji odabir časopisa Glamour za njihovu već tradicionalnu listu najseksepilnijih muškaraca godine. Od 10 slavnih muškaraca s popisa samo dvojica ne nose bradu – Matt Bomer i Tom Hiddleston, koji su se našli na osmom i devetom mjestu. Prvo mjesto zauzeo je Jamie Dornan, a slijede Aidan Turner, Robert Pattinson, James McAvoy, Luke Evans, Chris Evans, Mike Colter i Joe Wicks, sve bradati ljepotani.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u