MUP i EUROPOL ne znaju kakve boje očiju ima Todorić

Objavljeno 02.11.2017 - Vijesti

MUP i EUROPOL ne znaju kakve boje očiju ima Todorić

Kakvu to policiju imamo na razini Hrvatske i EUrope kad ono što svaka baba s placa zna, policije ne zna.

Lice Ivice Todorića pojavilo se danas na tjeralici Europola. Korupcija, prijevara i krivotvorenje dokumenata dio je nedjela koji mu se stavljaju na teret. Todorić se tako našao na popisu najtraženijih bjegunaca Europe, točnije njih 59. Među njima su dileri droge, ubojice, silovatelji, prevaranti, pljačkaši…

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Europol je na tjeralici objavio u javnosti dosad neviđenu Todorićevu fotografiju, vjerojatno s osobne iskaznice ili putovnice. U opisu stoji da je visok 180 cm, ali i da ima smeđe oči što nije istina jer oči Ivice Todorića su svijetle.

Gdje je Ivica Todorić zasad nije poznato. Kao njegova utočišta spominjali su se London, Zürich pa čak i Beograd, ali ništa od toga nije potvrđeno.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Europol je agencija EU-a za provedbu zakona koja pomaže tijelima za provedbu zakona u državama EU-a o doprinosit sigurnosti u Europi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u