Mrak-Taritaš(SDP): Rušenje se nastavlja

Objavljeno 21.02.2013 - Vijesti

Mrak-Taritaš(SDP): Rušenje se nastavlja

SDP spreman za rušenje, dizanje poreza i cijena. Kažu”spasit” ćemo Hrvatsku!

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš izjavila je sinoć u Koprivnici da se nakon Vira s rušenjem bespravne gradnje kreće u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, a potom u Zagrebu.

Nakon Zagreba rušenje će se nastaviti u priobalju, a krajem proljeća i tijekom ljeta, odnosno za turističke sezone bespravno izgrađene zgrade koje se ne mogu legalizirati uklanjat će se u unutrašnjosti Hrvatske, rekla je ministrica  koja je u Koprivnici sudjelovala na HNS-ovoj javnoj tribini o legalizaciji bespravne gradnje.

Glavnina bespravne gradnje je na moru i području Zagreba pa su nam ta  područja prioritetna, istaknula je ministrica Mrak-Taritaš.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na romska naselja jer tamošnji objekti vjerojatno neće biti legalizirani zbog neimaštine njihovih stanovnika i jer su na zemljištu koje nije u njihovu vlasništvu.

Svjesni smo tog problema. Ministarstvo je tako za romsko naselje na području Sisačko-moslavačke županije iz proračuna osiguralo sredstva kojima smo platili arhitekte, građevinare i geodete kako bi se to naselje legaliziralo, rekla je ministrica.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u