Mostovih 50 razloga za smjenu ministra Kujundžića

Objavljeno 22.08.2018 - IzdvojenoVijesti

Mostovih 50 razloga za smjenu ministra Kujundžića

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista održao je konferenciju za novinare koju su nazvali – “Mostovih 50 razloga za smjenu ministra Milana Kujundžića”.

Rekli su kako se danas sastaju sve oporbene stranke koje su načelno za smjenu ministra.

Strenja Linić je poručila kako još uvijek vjeruje da je Hrvatska zemlja parlamentarne demokracije u kojoj saborski zastupnici mogu kritizirati sve ono što u hrvatskom društvu nije dobro. “Pod prijetnjom gubitka licence, nemogućnosti rada u Hrvatskoj – sve je to premala cijena ako bi ovaj naš istup i zahtjev za promjenom barem dijelom promijenio hrvatsko zdravstvo. Ja sam spremna platiti bilo koju cijenu”, istaknula je.

Ustvrdila je da svakodnevno dobiva podršku od pacijenata i medija, te da se cjelokupna javnost pita o čemu se tu radi.

Strenja Linić: Kujundžić nije pokrenuo reforme u zdravstvu

Strenja Linić ističe da Most traži smjenu Kujundžića zbog svega što je propustio učiniti u zadnje dvije godine, u kojima nije pokrenuo reforme u zdravstvu za kojima svi vapimo.

Prozvali su ga zbog propusta u hitnoj medicini, primarnoj i preventivnoj zdravstvenoj zaštiti, edukaciji zdravstvenih radnika, financiranju i organizaciji zdravstva, te na području bolničkog sustava.

Ministar nije donio novi nacionalni plan razvoja bolnica, nije legalizirao prekovremeni rad zdravstvenih radnika, nije reorganizirao HZZO ni proveo standardizaciju roba i usluga i loše je proveo projekt prioritetnih lista čekanja.
Među 52 točke su i optužbe da je Kujundžić propustio donijeti nacionalni plan za borbu protiv raka, osnovati hitnu helikoptersku i brzobrodsku pomoć te omogućiti liječnicima obiteljske medicine osnivanje privatne prakse temeljem ugovora s osiguravateljem.

“Još jednom ću ponoviti da je prvenstveno zahtjev MOST-a bio za smjenom ministra Kujundžića zbog nečinjenja. Zbog onoga što je propustio učiniti u zadnje dvije godine ili barem pokrenuti reforme u zadravstvu za kojima, zbilja, svi vapimo”, istaknula je Strenja-Linić.

Čelnik Mosta Božo Petrov ustvrdio je da za prijedlog Kujundžićeva opoziva imaju podršku drugih oporbenih klubova, s kojima će već danas razgovarati i konkretno dogovoriti na koji će način ići prijedlog opoziva.

Petrov: Oporba podržava prijedlog opoziva jer je stanje u zdravstvu neodrživo

“Čuo sam se s Bernardićem i Beljakom, oni su, kao i Sinčić, načelno podržali prijedlog opoziva jer je stanje u zdravstvenom sustavu sada neodrživo”, rekao je Petrov na konferenciji za novinare.

Upitan za Kujundžićevu najavu da će podnijeti tužbe protiv njega, odgovorio je da se “sav trese”.

“S obzirom na razinu komunikacije i te osobne frekvencije koje je Kujundžić ponudio, a koje više govore o njemu nego o nama, pitam se zna li on na kojem se mjestu nalazi i koji bi mu po prioritetima trebao biti posao”, rekao je Petrov,

“Što se tiče djelatnosti primarne zadravstvene zaštite, gospodin Kujundžić je propustio omogućiti liječnicima obiteljske medicine i drugim liječnicima, ali i drugim zdravstvenim radnicima, kao i istim zaposlenicima domova zdravlja, osnivanje privatne prakse temeljem ugovora s osiguravateljima na ekonomski održivoj razini – kako bi građani imali toliko potrebnu, dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, naglasio je Petrov.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u