MOST zadovoljan s novim HDZom

Objavljeno 13.09.2016 - Vijesti

MOST zadovoljan s novim HDZom

Oko četiri i pol sata u središnjici HDZ-a o formiranju vlade razgovarali su predstavnici HDZ-a i Mosta. Razgovaralo se o jamstvima, a rad na prijedlozima nastavljaju stručni timovi. Idući sastanak dogovoren je za ponedjeljak u 15 sati.

“Želimo postići strateški dogovor i formirati stabilnu većinu i stabilnu Vladu. Želimo da to bude paket iz izbornog programa i HDZ-a i Mosta. Atmosfera je bila pozitivna i ugodna. Imali smo priliku kolegama predstaviti novi HDZ”, kazao je nakon završetka sastanka Andrej Plenković.

“Neke stvari se trebaju graditi, kao što je povjerenje, ali nismo stekli dojam da nešto ne valja. Imamo pozitivne dojmove. Bilo bi mi drago kada bi se ovako nastavilo”, izjavio je Božo Petrov. Dodao je da su stručni timovi dobili zadatak da razrade Mostove prijedloge i “konstruktivne prijedloge koje su dobili s druge strane”.

Podsjetimo, Nacionalno vijeće HDZ-a na jučerašnjoj je sjednici oformilo radnu skupinu za razgovore s drugim parlamentarnim strankama vezano uz sastavljanje nove vlade. U njoj su Andrej Plenković, Ivo Stier, Goran Marić, Zdravko Marić, Ivana Maletić, Gordan Jandroković i Davor Božinović. Pregovarački tim Mosta čine Božo Petrov, Ivan Kovačić, Miroslav Šimić i Ante Čikotić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je uoči sastanka potvrdio da je razgovarao s čelnikom Mosta Božom Petrovom i čestitao mu na izvrsnom izbornom rezultatu. Ponovio je kako načelno imaju razumijevanja za točke koje je naveo Most u svojim zahtjevima, no neke od njih zahtijevaju detaljnija objašnjenja. Stoga žele s kolegama iz Mosta vidjeti kako se neki od tih elemenata mogu uvrstiti u budući program vlade, koliko su kompatibilni s HDZ-ovim izbornim programom te kakve zakonske posljedice pojedini prijedlozi podrazumijevaju. Potvrdio je kako se to prvenstveno odnosi na točke u vezi s isključivim gospodarskim pojasom na moru. “Želimo brzo stabilnost institucija te doći u situaciju da od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović dobijemo mogućnost za sastavljanje nove vlade”, poručio je Plenković. Opovrgnuo je da je u kontaktu s čelnicima HNS-a i HSS-a.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u