MOST podržao Škoru, Škoro nahvalio poštenje MOSTa

Objavljeno 13.09.2019 - Vijesti

MOST podržao Škoru, Škoro nahvalio poštenje MOSTa

Glavni odbor Mosta danas je donio odluku o kandidatu Mosta na predstojećim predsjedničkim izborima. Odlučeno je da će Most podržati predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

Predsjednik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare je istaknuo kako se određeni potezi koje bi povukao predsjednički kandidat Škoro, podudaraju s prijedlozima i zahtjevima koje Most uporno traži.

„Tu govorimo o demokratizaciji izbornog sustava, zalaganju za slobodno i demokratsko referendumsko izjašnjavanje građana o ključnim pitanjima u Hrvatskoj. Zatim, jednako promišljamo o zaštiti strateških nacionalnih interesa i resursa. Povezuje nas i prepoznavanje ključnih problema Hrvatske i njezinih građana poput sveprisutne i raširene korupcije ili demografskog sloma i iseljavanja. Konkretno, u kontaktima koje smo imali s gospodinom Škorom posljednjih nekoliko tjedana dogovorili smo zajedničke programske odrednice. Vidjeli ste jučer da je gospodin Škoro podržao Mostovu inicijativu da se voda kao strateški resurs zaštiti Ustavom. Dogovor uključuje i zajedničko djelovanje prema izmjeni izbornog zakonodavstva kako bi građani imali 3 preferencijalna glasa. Gospodin Škoro je već i prije najavio da njegov politički program uključuje i proglašenje Isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. To je ono na čemu Most radi i što su naša očekivanja od budućeg predsjednika“, rekao je Petrov.

Istaknuo je da je Most u hrvatskoj politici započeo proces razotkrivanja interesnih elita koje vladaju Hrvatskom pod političkim pokroviteljstvom duopola sačinjenog od dviju velikih stranaka.

„Ovi predsjednički izbori prilika su da se tome stane na kraj. Da građani prepoznaju onog kandidata koji će beskompromisno raditi u korist građana, koji će štititi interese Hrvatske i koji će raditi u korist općeg dobra. Baš zato mi u Mostu izabrali smo gospodina Škoru kao našeg kandidata“, zaključio je Petrov.

Oglasio se i sam Škoro te je poručio slijedeće:

“Od moje objave kandidature do danas izložen sam snažnim napadima političko-obavještajno-medijske družine. Unatoč tome podršku mi je pružilo puno političkih stranaka i puno pojedinaca i hvala vam na tome.

Danas mi je podršku pružila i stranka Most, stranka koja je svojom pojavom razbila privid duopola na hrvatskoj političkoj sceni, stranka koja se bori protiv korupcije, koja je transparentna, koja traži otvaranje arhiva i stranka, čiji su članovi kada je trebalo, da bi sačuvali vlastiti obraz, izašli iz vladajuće koalicije.

Hvala vam, mostovci, od srca na tome. Zajedno ćemo do pobjede, sad ili nikada”, poručio je Škoro.

Ovo je do sada najveći udar HDZu, SDSSU i SDPu i od danas potpuno je neizvjesno hoće li ovoga puta pobijediti narod ili stroge mašinerije velikih stranaka s njihovim politikama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u