MOST ipak uspio smijeniti Kujundžića

Objavljeno 29.01.2020 - Vijesti

MOST ipak uspio smijeniti Kujundžića

MOST je dva puta tražilo opoziv ministra Kujundžića u Hrvatskom saboru zbog niza propusta u njegovom Ministarstvu zdravstva, no smjena je uspjela tek sada kada su se afere Kujundžića nadvile nad HDZom i Plenkovićem i kada su gafovi Kolinde pokazali da je HDZ ranjiv te da Hrvati vole kazniti one koji ih podcjenjuju, a to je s Plenkovićem slučaj.

Laži oko ispunjavanja imovinske kartice zatim laži oko posudbe na tisuće eura prijatelja iz studentskih dana koji navodno nema nikakve veze s dobivanjem novaca iz državne blagajne za potrebe zdravstva zazvonile su na alarm u vrhu HDZa, i traženje MOSTa da se ukloni nesposoban i opasan ministar su konačno uslišene!

MOST se svojim aktivnostima u rušenju jednog ministra ponovno uvrstio u najopasnije hrvatske stranke, no ono što je najvažnije, MOST je opet imao pravo u ukazivanju na teške propuste u vladanju državom Hrvatskom.

Prilikom svog boravka u Petrinji, predsjednik MOST-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov komentirao je smjenu ministra zdravstva Milana Kujundžića. Podsjetio je kako su oni već dva puta tražili opoziv ministra Kujundžića u Hrvatskom saboru zbog niza propusta u njegovom Ministarstvu zdravstva.

„Nažalost to nije bio razlog sadašnjem predsjedniku Vlade da smjeni ministra Kujundžića. Izgleda da mu je ponovno presudila javnost, a trebao je presuditi njegov nerad, njegova neučinkovitost u Ministarstvu zdravstva. Nažalost u zdravstvenom sektoru ništa se nije pomaknulo već tri godine, tri i pol godine. Uskoro ćemo na nove izbore. Građani Hrvatske su izgubili još četiri godine da bi dobili kvalitetniju zdravstvenu skrb. Samo izgleda kada se javnost digne zbog nekretnina, onda na kraju se netko smjenjuje“, rekao je Petrov.

Ističe kako su takve afere obilježile hrvatsku politiku. „Možemo samo očekivati da će to biti još jedan u nizu ministara koji će svoj popravni ispit imati idućih pola godine u Hrvatskom saboru. Kako je to rekao predsjednik Vlade kada je čistio svoju, po ne znam koji puta Vladu, onda ih je poslao u Hrvatski sabor da tamo valjda oni imaju popravni dom. Hrvatski sabor nije popravni dom i ako netko ne odgovara kao ministar u nekoj Vladi, ne odgovara niti u Hrvatskom saboru“, poručuje Petrov.

Pozvao je i dalje kako novinare, tako i cjelokupnu hrvatsku javnost da i dalje rade pritisak. „Iz razloga što smo mogli vidjeti da sadašnja izvršna vlast na čelu sa Andrejom Plenkovićem neće reagirati ako ljudi šute, bez obzira što je vidljivo, bez obzira što je Andrej Plenković znao što se njegov ministar ogriješio. Ali s druge strane, bez obzira što smo apsolutno svi u Hrvatskoj vidjeli da se u njegovom resoru ništa nije događalo tri godine. Ja stvarno pozivam i hrvatske medije, hrvatske građane, pravite pritisak, progovorite konačno o svemu onome što se događa u Hrvatskoj, jer ako se vi ne zauzmete za to, mi ćemo izgubiti još četiri godine“, zaključio je Petrov.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković smijenio je danas ministra zdravstva Milana Kujundžića zbog njegove takozvane nekretninske afere. Jučer je Kujundžić na konferenciji za novinare istaknuo kako je premijeru stavio svoj mandat na raspolaganje. Nakon smjene, Kujundžić se vraća u Hrvatski sabor kao saborski zastupnik, dok će premijer Plenković novog ministra imenovati tijekom sutrašnjeg dana.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u