MOST ima džokera – Božo Petrov najavio koaliciju

Objavljeno 09.09.2015 - Vijesti

MOST ima džokera – Božo Petrov najavio koaliciju

Očekivani izlazak na birališta najkasnije do 22. studenoga, jučerašnje sklapanje koalicijskoga saveza predvođenoga SDP-om, žestoki osobni napadi Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka, navještaj su nesmiljene izborne kampanje za parlamentarne izbore. Neovisno o izbornome pobjedniku, u poslijeizbornu koaliciju ni s SDP-om ni s HDZ-om neće ‘Most’ Bože Petrova. Uz njega, predizborno ozračje ‘U mreži prvog’ analizirali su profesor FPZ-a Nenad Zakošek i kolumnist ‘Večernjeg lista’ Dražen Ćurić.

Nećemo ići u koaliciju ni s SDP-om ni HDZ-om jer ono što su oni obećavali građanima – nisu izvršili. Nevjerojatno je da svaki put svoja obećanja pokušavaju prekriti svojim svjetonazorskim bitkama. Smiješno mi je što se ne raspravlja o gospodarskom napretku i onome što može Hrvatsku učniti boljom, kazao je Božo Petrov koji se u emisiju javio telefonom. Govoreći o anketama kazao je kako one mogu pokazati trendove, ali nemaju predikciju pravih rezultata.

Ono što mogu obećati ljudima je da će biti pozitivno iznenađeni onim što će se događati idućih dva-tri tjedna. MOST nije samo regionalna stranka i ostvarit će puno veće rezultate nego što se predviđa, na nacionalnom nivou. Tako je Petrov odgovorio na pitanje novinara širi li se MOST na neke druge stranke, koalicije i nastavljaju li razgovore s Prgometom, donedavnim šefom HDZ-a. Mislim da ćemo mi biti prevaga, a za to je dovoljno imati 5-6 zastupnika, dodao je Petrov. U prilog tome je naveo kako su velike stranke, nakon njegova gostovanja u emisiji ‘Nedjeljom u dva’ najavile stvaranje velike koalicije.

U Hrvatskoj imamo paradoks. Građani se opredjeljuju na temelju ideoloških podjela, glasat će za ‘svoj blok’, a čelni ljudi tih blokova su antipatični. Od njih ne možemo čuti nikakve jasne sadržajne poruke, kazao je Nenad Zakošek. Dražen Ćurić je kazao kako posljednjih godina Hrvatska ima loših iskustava s anketama i smatra kako treba objaviti za koga pojedina agencija radi. Jednim dijelom, anketari su i kreirali javno mnijenje, smatra.

U nastavku emisije bilo je riječi o osobnom prepucavanju Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka, što svi sudionici emisije smatraju apsurdnim.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u