MOST i Kolakušić će odlučivati o budućoj Vladi RH

Objavljeno 21.11.2019 - IzdvojenoVijesti

MOST i Kolakušić će odlučivati o budućoj Vladi RH

MOST koji je srušio dvije Hrvatske Vlade SDPa i HDZa jer su koketirale s mitom, korupcijom i netransparentnošću ponovno će odlučivati o budućoj Vladi RH, ovoga puta s Mislavom Kolakušićem koji je sa svojim stavovima ipak bliži MOSTU nego SDPu i HDZu!

Prema novom HRejtingu, može se vidjeti da je razlika između vodećeg HDZ-a i drugoplasiranog SDP-a trenutačno 2,1%.

HDZ je ovaj mjesec na 27,5%, a SDP na 25,4% biračke potpore. S time da je HDZ u studenome rastao zanemarivih 0,07%, a SDP 0,73%.

Onaj koji je najviše narastao (1,63%) ujedno je sa 7,6% i trećeplasirani – Mislav Kolakušić. On i Most (5,8%) jedini su koji još prelaze izborni prag. Ispod praga je čak 13 stranaka, od čega samo dvije trenutačno nisu parlamentarne. MOST građani i dalje nagrađuju zbog borbe protiv korupcije u redovima HDZa i SDPa, no MOST je i najaktivnija hrvatska stranka u Saboru RH. Kad u Sabornici nema gotovo nikoga, uvijek su tu zastupnici MOSTA koji rade svoj posao za koji su plaćeni. Građani to prepoznaju i nagrađuju.

Najbliže onoj magičnoj granici od 5% je ovaj mjesec registrirana stranka – Hrvatski suverenisti (3,5%). Iznad 3% (3,2%) je još samo HSS, a listu ispod predvodi stranka Milana Bandića (2,0%) iza koje je još 10 stranaka koje u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici ne bi nikada vidjele Hrvatski sabor.

Svi ostali koje je netko nekad spomenuo u stranačkom životu dijele manje od 1 i pol 5 (1,4%). Osam puta više od toga je neodlučnih birača i broj im raste u odnosu na listopad (+0,73%). Trenutačno ih je 11,6%.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u