Mitas 4 Islands: Početak utrke na Krku

Objavljeno 09.04.2018 - SportTurizam

Mitas 4 Islands: Početak utrke na Krku

Utrka Mitas 4 Islands traje od 11. do 14. travnja 2018. godine. Utrka obuhvaća četiri etape, a svaka se etapa vozi na drugom kvarnerskom otoku. U srijedu se vozi na Krku, četvrtak Cresu, petak Rabu, a u subotu Lošinju.

Svako se poslijepodne proglašavaju pobjednici etape, a posljednji se dan na Lošinju objavljuju i ukupni pobjednici utrke.
Tijekom utrke natjecatelji će preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona.

U utrci će sudjelovati šesto natjecatelja iz tridesetak zemalja – od Danske do Južnoafričke Republike. Najviše ih dolazi iz Belgije i Češke. Za odličje će se boriti i biciklisti hrvatske reprezentacije Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi.
Brdski biciklisti ove godine imaju razlog više za sudjelovanje – utrka se prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu – UCI.

Uz njih u utrci sudjeluju i rekreativci.

Mitas 4 Islands trenutačno spada u najveće utrke u brdskom biciklizmu – utrka je treća u Europi i peta na svijetu.
Uz sportsku, utrka ima i veliku važnost za turizam. Utrka utječe na produljenje predsezone na kvarnerskim otocima. Zbog potreba biciklista te osoba iz njihove pratnje ove godine Jadranka hoteli otvaraju hotel „Vespera“, a Valamar Riviera hotele „Sahara“ i „Corinthia“.

Cijeli događaj prati i kompleksna logistika. U prijevoz natjecatelja i opreme s otoka na otok uključen je i trajekt Jadrolinije. S tog će trajekta krenuti dvije etape utrke – ona iz Meraga na Cresu te ona iz Lopara na Rabu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u