Mirko Filipović: Imao sam moždani udar, više nikad neću stati u ring

Objavljeno 02.03.2019 - SportVijesti

Mirko Filipović: Imao sam moždani udar, više nikad neću stati u ring

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović (44) objavio je kako mu je borba protiv Roya Nelsona bila posljednja i prekida svoju profesionalnu karijeru zbog zdravstvenih problema.

Cro Cop objavio fotografiju iz bolnice i poručio: Zahvaljujem svima

– Imao sam moždani udar, krvarenje u mozak. Ja sam danas izašao iz bolnice i zato sam htio doći ovdje da ljudi vide da sam ja zdrav, imao sam nevjerojatnu sreću u nesreći, taj izljev je mogao otići i lijevo i desno. Imao sam disekciju vene, pukla je od mehaničkog podražaja. To nema veze s borbama, jednostavno vrat je bio preopterećen. Ja se sad moram boriti za život, rekao je Cro Cop u Dnevniku Nove TV.

Dragi prijatelji,zadnja borba je bila i moja posljednja borba.nekoliko puta sam najavljivao kraj pa se vracao jer je to bilo jace od mene ali sada je zaista kraj.u ponedjeljak na jutarnjem treningu dozivio sam mozdani udar.da ne duljim,imao sam ogromnu srecu da me nije paraliziralo ili deformiralo lice.danas sam izasao iz bolnice i osjecam se dobro,i nadam se da ce tako i ostati.liječničke upute i upozorenja sam shvatio vise nego ozbiljno i sada je ispred mene faza oporavka gdje moram biti vrlo discipliniran.nakon cca 3 mjeseca ukoliko magnetna rezonanca pokaze da je oporavak bio uspjesan moći cu nastaviti sa treninzima ali vise nikada necu smjeti sparirati i primati udarce u glavu jer bi to bilo prerizično a kamoli se boriti.ali sve je to zivot.ovo je upozorenje koje sam ozbiljno shvatio.zahvaljujem svima koji ste me pratili tokom moje karijere i bili uz mene i u pobjedama i u porazima.imao sam bogatu i jako dugu karijeru i zaista nemam žaliti za ičim.hvala svima❤️

– Nikad više u ring neću ući, ne smijem dozvoliti da me netko udari. Moram kontrolni magnet napraviti za tri mjeseca. Nakon toga ću ja trenirati i dalje, boks vreće. Što se tiče borbi, toga više nema. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je, to je život, rekao je Filipović.
Za 44-godišnjeg Filipovića je pobjeda protiv Nelsona na Bellatoru 216 bila deseta uzastopna. Također, to je bila njegova 38. pobjeda u karijeri Cro Copa u kojoj je imao i 11 poraza te dva remija.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u