Ministarstvo turizma konačno priznalo da imamo manje gostiju!

Objavljeno 21.07.2019 - IzdvojenoTurizamVijesti

Ministarstvo turizma konačno priznalo da imamo manje gostiju!

U Hrvatskoj ovoga srpnja boravi 3-4 posto manje turista nego u istom razdoblju prošle godine, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na ATP turniru u Umagu. Informaciju o padu gostiju odavno govore građani Hrvatske, no ministarstvo turizma je do danas stalno izlazilo s netočnim informacijama i s tvrdnjama da je sve u redu!

Ministar i daljeu tome ne vidi problem, već podsjeća da se mora podignuti kvaliteta smještaja, pogotovo privatnog s 3 zvjezdice. Naglašava da su objekti s 4 i 5 zvjezdica uglavnom popunjeni te da ministarstvo ima viziju i strategiju razvoja turizma u sljedećih sedam godina.

No, je li to baš tako?

Ministarstvo turizma zajedno s HTZom ima cijeli niz propusta u pozicioniranju Hrvatske.
Primjerice, Hrvatska nije iskoristila niti jedan od svjetskih filmova koji su kod nas snimani. Hrvatski nogometaši koji su prošle godine napravili pravu senzaciju u Rusiji doslovno su nestali preko noći. U Hrvatskoj se nikako ne brendira naš charter kao nešto vrlo važno, a onda možemo zamisliti kako je to u svijetu.

Riječki karneval se nigdje ne promovira, kao niti Zrće, Ultra i mnogi drugi urbani festivali.

Stranice TZa i ministarstva turizma su dosadne kao i njihov odnos prema medijima.

Nevjerojatno je da su i TZ Hrvatske i ministarstvo turizma RH zaboravili na Kvarner. Istra i Dalmacija su odlično pozicionirani u inozemstvu, no Kvarner kao koljevka turizma je zapuštena i zaboravljena. Dovoljno je samo pogledati kako izgleda obala najvećeg grada na Kvarneru koji mora biti motor razvoja ove Regije.

Hrvatski turizam više ne može biti promoviran od strane onih koji su to radili i do sada jer oni su svoj maksimum pokazali. Pitanje je samo zna li to i Plenković.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u