Ministarstvo turizma i sporta subvencionira školovanje 123 vrhunska sportaša

Objavljeno 02.12.2020 - Sport

Ministarstvo turizma i sporta subvencionira školovanje 123 vrhunska sportaša

Nakon provedenih javnih poziva ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za sufinanciranje poticanja stjecanja stručnih kvalifikacija bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša u 2020. kojom se sufinancira školovanje 117 sportašica i sportaša u iznosu od 833.302,69 kuna te Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za subvencioniranje školarine sportašima osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih na visokim učilištima za akademsku godinu 2020./21. kojom se subvencionira školarina šestero sportaša iznosom od 124.320,00 kuna.

Ministarstvo turizma i sporta u akademskoj godini 2020./2021. subvencionirat će školovanje 123 bivša ili sadašnja vrhunska sportaša u ukupnom iznosu od 957.622,69 kuna.

„Poticanje dual-karijere sportaša jedna je od naših važnih zadaća, jer znamo koliko je bitno školovanje sportaša kako bi se nakon završetka igračke karijere mogli što lakše i brže prilagoditi i uključiti u nov način života. Ovime ispunjavamo i ciljeve koje smo postavili u strategiji te smo jako zadovoljni što iz godine u godinu raste broj sportaša kojima omogućavamo školovanje. Nakon što je prošle godine subvencionirano školovanje 84 sportaša ove godine više od 120 sportaša imat će našu financijsku potporu i vjerujem kako će im to pomoći kako bi i nakon sportske karijere nastavili biti jednako uspješni“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2020./21. subvencionirati školovanje nalaze se i brojni naši osvajači olimpijskih medalja poput zlatne Sare Kolak, srebrnog Filipa Udea i brončane Martine Zubčić Dušak.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u