Ministarstvo turizma dodijelilo milijun i sedamsto tisuća kuna strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu

Objavljeno 17.05.2018 - TurizamVijesti

Ministarstvo turizma dodijelilo milijun i sedamsto tisuća kuna strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu

S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, Ministarstvo turizma je temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu odabralo petnaest projekata kojima će dodijeliti bespovratna sredstva za razvoj.

Ministarstvo turizma dodijelilo milijun i sedamsto tisuća kuna strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu:

Navedena sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

„Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu veoma su važan partner Ministarstva turizma u podizanju kvalitete ljudskih potencijala te jačanju konkurentnosti turističke ponude. U skladu s promjenama na tržištu, strukovne udruge već tradicionalno pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a sve u cilju jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu. Kroz ove projekte, suradnjom dionika u turizmu želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama.“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom donošenja odluke o odabiru projekata strukovnih udruga u turizmu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u