Miljenko Kosanović i Deni Srdoč od Rijeke čine gastronomsko središte cijele regije

Objavljeno 01.04.2021 - TurizamVijesti

Miljenko Kosanović i Deni Srdoč od Rijeke čine gastronomsko središte cijele regije

Najbolje od hrvatske i mediteranske gastronomije uskoro će se moći kušati u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, koji će svoje usluge vrhunskog stila življenja ponuditi na savršenoj lokaciji između gradova Rijeke i Opatije. Chefovi Miljenko Kosanović i Deni Srdoč predvodit će timove i resort u postavljanju novih kulinarskih standarda, dok će njihovi gosti moći počastiti svoja nepca kreativnim jelima te uživati u predivnom pogledu na Jadransko more.

Executive chef Miljenko Kosanović bit će zadužen za gastronomsku ponudu resorta, prije svega u restoranu The Kitchen by Miljenko, žili kucavici resorta u kojoj će se predstavljati raznolika hrvatska kulinarska tradicija kroz slasna jela pripremljena od lokalnih namirnica.

„Ponuda restorana temeljit će se na kvalitetnim lokalnim namirnicama i mojoj suradnji s domaćim proizvođačima. Pripremat ćemo tradicionalna hrvatska jela s modernim štihom, te gostima omogućiti da otkriju destinaciju kroz njezinu raznoliku gastronomiju u sklopu njihovog sveukupnog jadranskog iskustva unutar resorta. Iznimno sam ponosan na činjenicu da sam član ovog fantastičnog tima i da imam priliku predstaviti Rijeku i Kvarner svim našim gostima, a posebno onima koji će nas posjetiti po prvi puta“, istaknuo je Kosanović.

I dok će restoran The Kitchen by Miljenko u domaćoj atmosferi svojim gostima posluživati doručak, ručak i večeru, u restoranu Jedro na plaži resorta gosti će moći uživati u ugodnom ambijentu i morskom povjetarcu, te kušati svježu ribu i morske plodove koje su toga dana ulovili domaći ribari. Posjet Jedru, što je vidljivo i iz samoga imena restorana, poziv je gostima da „odjedre“ u opuštajuću atmosferu i proslave male životne užitke.

S druge strane, Sunce Pool Lounge Bar, koji se nalazi pored bazena, savršeno je mjesto za izležavanje na suncu, pijuckanje osvježavajućih koktela i pića, te uživanje u slasnim zalogajčićima uz spektakularne zalaske sunca iza planine Učka i opuštajuće zvukove lounge glazbe.

Istovremeno, u opuštenoj i sofisticiranoj atmosferi Aura Loungea, smještenog u prozračnom predvorju resorta, gosti mogu uživati u jutarnjoj kavi, laganom ručku ili popodnevnom čaju. A nakon duge šetnje šetnicom uz more mogu posjetiti Villoresi Sports Café, savršeno mjesto za opuštanje uz craft pivo, šalicu ukusne kave ili neki drugi osvježavajući napitak.

Napokon, Deni Srdoč, najmlađi hrvatski kuhar nagrađen Michelinovom zvijezdom, vodit će goste kroz fine dining putovanje ka otkrivanju novih visina u hrvatskoj gastronomiji.

„Moj način pripreme hrane spoj je suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćen talijanskim i francuskim trendovima. Oslanjam se na kreativan pristup receptima i koristim kvalitetne namirnice odabranih hrvatskih farmi. Pobornik sam filozofije „od farme do stola“ te podupirem zero-waste pokret. Nebo Restaurant & Lounge uzbudljiv je projekt i jedva čekamo svoje prve goste kako bismo im pružili potpuno novo kulinarsko iskustvo“, objasnio je Srdoč.

Ponuda Nebo Restaurant & Loungea kreće se od pomno osmišljenih degustacijskih menija i najboljih vina iz Hrvatske i svijeta u samom restoranu, do inovativnih i kreativnih koktela koje za goste pripremaju vrhunski miksolozi u loungeu uz zvukove glazbe koju puštaju DJ-evi. Sve su to razlozi zbog kojih će taj dinamični restoran & lounge na krovu resorta postati najpopularnije gastronomsko odredište u Rijeci i Kvarneru.

Osim što će obogatiti i inovirati kvarnersku kulinarsku scenu, resort Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa u Hrvatsku dovodi i prvi eforea spa & health club, koji će gostima pružiti ekskluzivno holističko wellness iskustvo. Istovremeno će se svi gosti resorta, bez obzira borave li u sobama ili apartmanima, buditi uz predivan pogled na more i uživati u jedinstvenom jadranskom joie de vivre.

O chefovima

Miljenko Kosanović, rođen je i odrastao u Rijeci, a karijeru je započeo u malom opatijskom restoranu, a nastavio u restoranima diljem Hrvatske, od Malog Lošinja do Dubrovnika. Zatim je otputovao u London gdje je pohađao poznati kulinarski institut Le Cordon Bleu. Prva kuhinja u koju je ušao, i to sa svega 14 godina, bila je ona restorana Commodore u ACI marini u Ičićima. „Na potezu od Rupe, preko Pobrija i Mošćeničke Drage, sve do Klane, te povratka u Commodore, put me odveo do riječkog hotela Bonavije“, istaknuo je Kosanović. Vođen željom za promjenom, Kosanović je zatim otišao u hotel Draga di Lovrana, a posljednjih 10 godina svoju karijeru gradio je u vrhunskim hotelskim restoranima. Prije dolaska u Hilton, predvodio je tim Liburnia Riviera Hotela kao Executive Chef.

Deni Srdoč rođen je na otoku Krku, a svoju ljubav prema kuhanju duguje baki koja mu je bila inspiracija za upis na kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu. Prije negoli se pridružio uzbudljivom projektu restorana & loungea Nebo, Srdoč je bio Executive Chef restorana Draga di Lovrana. Godine 2018. proglašen je najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine u restoranskom vodiču Gault & Millau. Godinu dana kasnije, restoran Draga di Lovrana, s tada 27-godišnjim Denijem na čelu, osvojio je Michelinovu zvijezdu, čime je Deni postao najmlađi chef u Hrvatskoj s tako prestižnom nagradom.

Hilton Hotels & Resorts postavio je standarde za ugostiteljstvo širom svijeta, pružajući nove inovacije proizvoda i usluge u skladu s potrebama gostiju. S 580 hotela na šest kontinenata, Hilton Hotels & Resorts smješteni su na najtraženijim svjetskim destinacijama. Članovi Hilton Honors programa koji rezerviraju izravno putem preferiranih Hilton kanala imaju pristup raznim pogodnostima. Započnite putovanje na www.hiltonhotels.com i saznajte više posjetom newsroom.hilton.com/hr i praćenjem Hilton Hotels & Resorts na Facebooku, Twitteru, i Instagramu.
O Hiltonu
Hilton (NYSE: HLT) vodeća je svjetska ugostiteljska tvrtka s portfeljem od 18 svjetskih brendova koji obuhvaćaju više od 6.400 objekata s više od milijun soba u 119 zemalja i država. Posvećen ispunjavanju svoje misije da bude najgostoljubivija tvrtka na svijetu, Hilton je u svojoj stogodišnjoj povijesti primio više od 3 milijarde gostiju, zauzeo prvo mjesto na popisu najboljih radnih mjesta na svijetu 2019. i proglašen je globalnim liderom industrije u Dow Jones Sustainability Indexu 2019. godine. Hilton CleanStay predstavljen 2020. godine program je koji je hotelima širom svijeta donio industrijski standard čistoće i dezinfekcije. Kroz nagrađivani program vjernosti gostiju Hilton Honors, 112 milijuna članova koji rezerviraju izravno na kanalima Hiltona mogu zaraditi bodove za hotelske boravke i jedinstvena iskustva, plus uživati u pogodnostima, uključujući digitalni check-in s odabirom sobe, Digital Key i Connected Room.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u