Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik dva tjedna ranije nego lani

Objavio Kigo 13.07.2017

Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik, Kanađanin Cameron Neil Smith, sletio je u četvrtak ujutro na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula, a ove godine milijunti putnik stigao je dva tjedna ranije nego lani.

Kako je ovom prilikom istaknuo direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, doček milijuntog putnika prije je označavao vrhunac sezone.

”Ove godine to je čak dva tjedna ranije nego lani. Dosadašnji su podaci fantastični, za 20 posto povećan je promet, a sada imamo milijuntog putnika ranije nego ikada. Ovaj ćemo mjesec imati oko 400 tisuća putnika, možda i više, a to nas trasira prema premašivanju broja od dva milijuna putnika, što bi se moglo dogoditi već u listopadu”, rekao je Tolić.

Ustvrdio je i kako su nedavno otvorene ponude za 100 milijuna eura vrijedan natječaj za radove na zračnoj strani Zračne luke te dodao kako su se javila dva velika konzorcija, Kolas i Strabag.

”Tko god bude izabran, imat ćemo kvalitetnog izvođača”, rekao je Tolić.

Podaci o putnicima od početka godine najavljuju rast u odnosu na lani. Zračna luka Dubrovnik prošlu je godinu završila s 1,99 milijuna putnika.

Komentari

komentar

Anketa

Tko će ove godine biti državni prvak?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pravi ljetni hit – Eni – Ljetni Blues

Glazba Tekst: Predrag Martinjak Glazba: Predrag Martinjak Aranžman: Miroslav Lesić Lesique i Predrag MartinjakVideo izoom produkcija

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189