Milijunti posjetitelj u NP Krka

Objavljeno 02.10.2016 - TurizamVijesti

Milijunti posjetitelj u NP Krka

Povijesni dan za Nacionalni park Krka – stigao je milijunti posjetitelj! Najveći je to broj posjetitelja otkako je Park prije 31 godinu osnovan. Iako veseli činjenica da sve više ljubitelja prirode želi vidjeti Krkine slapove, tolika posjećenost i obvezuje – na neprekidan rad na što boljoj zaštiti prirode.

Sonja i Toni Cvetko iz Slovenije vole ljetovati u Hrvatskoj. Nakon Istre i kvarnerskih otoka, na redu je Dalmacija. Smješteni smo u Sukošanu, volimo hrvatsku obalu – današnji dan iskoristili smo za obilazak Krke, čuli smo da je veoma lijepa pa se idemo uvjeriti, kaže Sonja.

Bila je to dobra odluka, jer nakon što su kupili ulaznicu, dočekalo ih je iznenađenje. Krka je dobila milijuntnog posjetitelja! Krka i prvog dana listopada privlači posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Skradinski buk najposjećeniji je Krkin lokalitet pa se nastoji rasteretiti uređenjem dodatnih sadržaja u gornjem riječnom toku, kako velik broj posjetitelja na jednome mjestu ne bi ugrozio zaštićenu prirodu.

Već od sljedeće sezone planira se drukčija cjenovna politika. Ulaznice će biti jeftinije 40-50% nakon 16 sati, tj. izvan vremena najvećeg opterećenja. I za one koji će cjelodnevni boravak na Skradinskom buku skratiti kako bi ih vodič dva sata proveo ostatkom tog dijela Krke.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u