Milanović priznao krivnju

Objavljeno 20.05.2013 - Vijesti

Milanović priznao krivnju

U maniri normalnog i civiliziranog političara Zoran Milanović priznao krivnju za izborni poraz, posebno u Istri i u Zagrebu.

Milanović je kriv jer je izbornim igricama probao osigurati prevlast u Istri, a ostoić se pokazao kao nedostojan protivnik Bandiću. Sada je Ostojić deklasiran i za mjesto ministra zdravlja.

‘Ja sam kriv za sve, a odgovoran sam s drugima’

Čestitam svima koji su pobijedili u prvome krugu, a ostalima želim uspjeh u drugom krugu lokalnih izbora. U pojedinim gradovima SDP je i dalje vodeća stranka, ali nekim rezultatima ne mogu biti zadovoljan – poglavito u Zagrebu, izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Dodao je da je situacija na lokalnoj razini više manje ista, iako su – kako je rekao – u nekim sredinama građani birali najgore od najgorega.

Zagreb najviše glasova dao Bandiću, Split kaznio Keruma

Ja sam kriv za sve, a odgovoran s drugima. Neće biti moja tajnica kriva, nego ja. To je tako, rekao je Milanović. Kazao je kako se nije skrivao ni na europskim izborima, kao predsjednik jedne druge stranke koji se nije ni pojavljivao u kampanji. Naši kandidati nisu farbali tunele, ja nisam rezao vrpce. Mi smo doljedni i tu se pokolebati neću, dodao je.

Karamarko: Na jesen tražimo prijevremene izbore

Komentirajući situaciju u Zagrebu kazao je da su očekivanja SDP-a bila veća. Ono što se u Zagrebu događa je to da grad vodi klijentelistička ekipa koja ne vodi grad u europskom duhu, rekao je podsjetivši kako se zna zašto je Milan Bandić izbačen iz SDP-a. Ponovio je kako od svojih uvjerenja neće odustati. Izrazio je potporu Rajku Ostojiću kao obrazovanijem i ‘čistijem’ kandidatu.

Za Split je kazao kako će se nakon dosta vremena lutanja odigrati jedna zdrava građanska ‘utakmica’. Split nije ni crven ni crn nego je svoj i građani će izabrati, kazao je. Naglasio je kako se u Rijeci, gdje je Vojko Obersnel u velikoj prednosti, stvari više manje ponavljaju.

Predsjednik SDP-a zadovoljan je rezultatima SDP-a u Istri. SDP nije imao ništa i na nivou županije postigli smo četiri puta boji rezultat nego na prošlim lokalnim izborima. Ovim izborima samostalno smo se predstavili i postali druga najjača stranka u Istri, kazao je. Dodao je kako će u Osijeku poduprijeti kandidata Ivicu Vrkića koji se za gradonačelničku fotelju bori s Krešimirom Bubalom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u