Milanović “pao s Mjeseca”

Objavljeno 11.04.2015 - Vijesti

Milanović “pao s Mjeseca”

I kad mislite da vas više ništa ne može iznenaditi kod Zorana Milanovića, on se opet potrudi i pokaže da nije baš shvatio kojim se poslom bavi!

Naime, EU je politička i gospodarska asocijacija gdje se članicama koje vode uspješno gospodarstvo omogućuje da lakše komuniciraju s ostalim članicama, da se lakše prodaje i kupuje različita roba, da se lakše putuje, razmjenjuje znanje i da na kraju bude svima dobro.

To je jasno svima, osim naravno Milanoviću, pa on kaže slijedeće.

Najveći smisao našeg članstva u Europskoj uniji je u tome koliko ćemo novca povući iz EU fondova, poručio je u Splitu premijer Zoran Milanović. Vlada je na Ekonomskom fakultetu održala konferenciju pod nazivom “Zajedno do EU fondova – za bolju prometnu povezanost”.

Hrvatskoj je do 2020. za ulaganje u prometnu infrastrukturu iz EU fondova na raspolaganju oko 10 milijardi kuna. Obnova Zračne luke Dubrovnik i Pelješki most označeni su kao projekti najbliži realizaciji.

EU fondovi postaju najvažniji izvor za javne investicije čiji je osnovni smisao otvaranje novih radnih mjesta i konačno zaustavljanje višegodišnjeg pada građevinskog sektora.

EU fondovi u razvitku jedne države smiju biti zastupljeni samo do 5 posto, no Milanoviću je to glavni izvor stabilnosti Hrvatske.

Je li baš Milanović dobar primjer premijera u EU?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u