Milanović nije dorstao Plenkoviću

Objavljeno 02.07.2019 - Vijesti

Milanović nije dorstao Plenkoviću

Osim što očito nije upućen u pregovore koji se vode na Europskom vijeću, smiješno je da se eto baš Milanović našao upozoravati na navodnu “štetu” koju će Hrvatska trpjeti u EU, a proslavio se donošenjem sramotnog Lex Perković koji je Hrvatsku i prije ulaska u EU posvađao s brojnim partnerima, a osobito s Njemačkom!

Za razliku od Milanovića, naš predsjednik Andrej Plenković štiti nacionalne interese, ima izvrsne odnose s liderima svih ključnih država EU-a, a svojim je angažmanom na Europskom vijeću snažno pozicionirao Hrvatsku u Europskoj uniji. A o respektu koji Hrvatska uživa na vanjskopolitičkom planu svjedoči i izbor ministrice Marije Pejčinović-Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe!

…..ovakav odgovor dobio je Milanović od vrha HDZa i to nakon nesnalaženja Milanovića oko europskih pitanja te nakon što je izjavio ovo :

“Još uvijek se nadam da Plenković može postati predsjednik Europske komisije. Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji”

Iako se Plenković ne snalazi baš najbolje na nekim domaćim temama poput smjene Kušćevića, uređenja riječkog proibalja, kontrole nad Lukom Rijeka i Lučkom Upravom, treba mu odati priznajanje da u međunarodmim odnosima pliva odlično.

Koliko dobro kotiranje hrvatskih političara znači za Hrvatsku , a koliko za njihov vlastiti interes pokazati će vrijeme, no ukoliko se pokaže da se bilo koja funkcija u državi Hrvatskoj zloporabila samo za vlastiti interes, a da Hrvatska od toga nema ništa, tada bi retroaktivno takvi političari trebali biti kažnjeni uz oduzimanje cjelokupne plaće s doprinosima za vrijeme dok su obnašali važnu funkciju u društvu.

Zoran Milanović nije dorastao visokim funkcijama nigdje u svijetu, a posebno ne u Hrvatskoj. Njegov bahati stav i uobraženi karakter rezultat je njegovog ne razumijevanja politike i upravo zbog toga on nije kandidat dostojan ljevice ili skupine lijevoga centra.

Hrvatska i dalje traga za ne napuhanim političarima, a kada će oni početi dominirati političkom pozornicom ovisi o nama samima!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u