Milanović konačno postao privatnik

Objavljeno 14.11.2016 - Vijesti

Milanović konačno postao privatnik

Bivši premijer Zoran Milanović prošlog je tjedna osnovao konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory, koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.
Milanović je tako postao privatnik i sada će vidjeti što znači poslovati po tržišnim pravilima.

Milanović se navodi kao jedini osnivač tvrtke s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a ujedno je i njezin direktor koji tvrtku zastupa pojedinačno i samostalno. Sjedište tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24. Bivši premijer osnovao je agenciju nepuna dva mjeseca nakon poraza na rujanskim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi s mjesta predsjednika SDP te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme. Kako se u medijima navodilo, razlog tome je Milanovićeva želja da napokon može “zaraditi neki ozbiljan novac”.

Spekuliralo se da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji (EU), a najviše se spominjala mogućnost da postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU. Mediji su objavili da se Milanović prošlog mjeseca u društvu bivšeg ministra obrana Ante Kotromanovića našao s bivšim kosovskim premijerom Agimom Çekuom, a prije toga je, navodno nudeći konzultantske usluge, bio i u Albaniji.

Koliko će Milanović imati uspjeha sa svojom tvrtkom ostaje da se vidi. Bude li trošio novce u svojoj kompaniji kako je to radio u Vladi RH ( nabava skupocjenih automobila, let zrakoplovom ljubavnici, itd.) brzo će okusiti što znači riječ gospodarsko ateriranje ili ti ga sletanje.

Milanović iz politike u poduzetništvo, pa da vidimo kako će to funkcionirati.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u