Milanović kao “ulični huligan”

Objavljeno 28.01.2014 - Vijesti

Milanović kao “ulični huligan”

Zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković i premijer Zoran Milanović oštro su se verbalno sukobili danas u Saboru, a Jandroković je zaradio opomenu jer je predsjednika Vlade prozvao da govori kao “ulični huligan”.

Govorili ste kao ulični huligan, ali to je vaše pravo i tako se ponašajte. Što i očekivati od jednog nesposobnog skorojevića, rekao je Jandroković.

Milanović je, naime, nezadovoljan Jandrokovićevom raspravom o izvješću o održanim sastancima Europskog vijeća u prošloj godini ustvrdio kako primjedbe daje čovjek koji nema svjetonazor i koji se, u vrijeme HDZ-ove vlasti, ugnijezdio u kabinetu ministra vanjskih poslova.

Jandroković je u svom izlaganju rekao da se ova vlada i ministri nisu iskreno identificirali s postignućima iz pristupnih pregovora. Danas kada smo punopravna članica očekujem da ta identifikacija s europskim vrijednostima i postignućima iz pregovora ozbiljno zapljusne i Vladu RH i da nam se ne događaju slučajevi kao što je slučaj s europskim uhidbenim nalogom, slučajevi gdje je evidentan sukob interesa da nitko ne reagira, da nam se ne događaju slučajevi u kojima mijenjamo Ustav po nedemokratskoj proceduri, rekao je Jandroković.

Također je kazao da biti Europljanin znači slijediti određene vrijednosti i da one mogu biti opće, ljudske, ali i političke, gospodarske itd.

Kada se pozivamo na ljudske vrijednosti onda budimo malo ponizniji, odgovorio mu je Milanović. Upitao je Jandrokovića je li u zatvoru posjetio čovjeka koji ga je za ruku doveo u politiku i ugurao u HDZ. Nemojte mi vi govoriti o ljudskim vrijednostima, a opet govorite o čemu hoćete – to je vaše pravo, rekao je premijer te ustvrdio da je Jandrokovićev svjetonazor oportunistički.

Odgovarajući na primjedbu Jandrokovića da se u Saboru i Vladi premalo govori o EU, Milanović je ironično rekao da je vladajuća stranka, vladajuća većina kriva zbog toga što u javnosti ne odjekuju žustri tonovi rasprava o dnevnim redovima Europskog vijeća.

Jandroković je demantirao da ga je netko doveo u HDZ i rekao je Milanoviću da ne razumije zašto vrijeđa i prosipa mržnju i na taj način zasjenjuje raspravu o europskim vrijednostima. U pravu su oni koji govore da je jedini razlog i smisao vašeg političkog djelovanja vaš osobni rejting, vaš PR i osobni imidž. Briga vas za hrvatske građane, poručio je Milanoviću i rekao mu da govori kao ulični huligan zbog čega je zaradio opomenu.

Milanović je jučer napao i Crkvu te je nastojao i toj instituciji održati prediku s vrlo jasnim mišljenjem da bi oni na obilježavanje holokausta trebali slatiu svoj vrh ….te da im trebaju godine da to shvate!?

Milanović očigledno ne zna gdje je crta koju ne smije prijeći.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u