Milanka Opačić napušta SDP

Objavljeno 19.09.2018 - Vijesti

Milanka Opačić napušta SDP

Dosadašnja saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić zatražila je brisanje iz stranke nakon 28 godina članstva.

Smatra da je SDP postao marginalna stranka, a presudio je, kaže, posljednji četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika na kojem se pokazalo da nijedna od sukobljenih strana nema volje da stranku izvuče iz krize.

Radi se o parcijalnim interesima, a stranke nema nigdje, ocijenila je.

Opačić je rekla i kako je u proteklih 28 godina u SDP-u dala svu svoju energiju i znanje, za to vrijeme stranka je dva puta imala mogućnost obnašanja vlasti u Hrvatskoj, bila je odgovorna za državu i građane, a kada je bila u oporbi, bila je odgovorna i konstruktivna.

Danas smo samo privjesak manjim strankama i trčimo za njima, a moj utjecaj u stranci sveden je na minimum. Daljnji ostanak u stranci bilo bi sudjelovanje u rastakanju stranke. Ja to više ne želim, rekla je Opačić, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

Poručila je i da svojoj, sada već bivšoj stranci želi sve najbolje, da se što prije oporavi, da u SDP-u nađu novu energiju, novu snagu i nove ljude koji će imati viziju i stranku vratiti na ono što je bili prije nekoliko godina.

Politički put nastavit će kao nezavisna zastupnica. Zauzimat će se, kaže, i glasovati za svaki dobar prijedlog, neovisno otkud dolazio.

Moja obveza je da sačuvam socijaldemokratski identitet i podržim zakone koji će građanima pomoći da žive bolje i da se ne iseljavaju, kazala je Opačić.

Na pitanje znači li to da će podržati Vladu, odgovorila je kako o tome sada ne želi govoriti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u