Mi smo najbolji, kaže Zoki Milanović i ostane “živ”

Objavljeno 30.11.2013 - Vijesti

Mi smo najbolji, kaže Zoki Milanović i ostane “živ”

 

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Varaždinu, na izbornoj konvenciji županijske organizacije te stranke, da je SDP s koalicijskim partnerima najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima u odnosu na alternativu, koja, kako je ocijenio, zapravo i ne postoji. Na žalost Zoran Milanović je zaboravio da u Hrvatskoj postoje i druge oporbene stranke osim HDZa, pa nije sasvim u pravu kad tvrdi da su samo oni u SDPu najbolji.

Uvjeren je da će birači to prepoznati i potvrditi na svim važnijim izborima, pa tako i na sljedećim parlamentarnim, a zadatak stranke je zemlju dovesti u red i odrediti jasna pravila, kaže on. Milanović je poručio okupljenim članovima stranke da je SDP odabrao teži put vođenja zemlje, ali da je to ujedno i jedini ispravan put jer iz svakog izvlači ono najbolje u njemu, pa je na kraju to lakši put.

Milanović se poslužio primjerom Ukrajine, koja je, prema njegovim riječima, danas odabrala lakši put, odnosno odgodu ulaska u Europsku uniju. Europska unija i njena pravila su teži put. Sve drugo je bježanje od odgovornosti, rekao je Milanović ističući da će hrvatski građani znati razlikovati ljude koji su odgovorni od onih koji žele na prijevaru ostvariti svoje ciljeve.

Vjerujem da smo od njih jači i da ćemo pobijediti na sljedećim izborima, bez obzira na poneke greške koje nam se događaju usput, ali ne radimo ništa što bi bilo fundamentalno pogrešno, ocijenio je Milanović.

Govoreći o političkoj konkurenciji, rekao je da na političkoj scena vlada velika polarizacija. Ponovio je kako su odnosi unutar vladajuće koalicije dobri, posebno s HNS-om s kojim praktički nema nesuglasica, no kako je naglasio, sa svim ostalim parlamentarnim strankama praktički je nemoguće razgovarati. Ne vjerujem u takvu vrstu politike koja dijeli po svaku cijenu, a što je sve očitije u zadnjih mjesec dana. Ne vidim kako uopće razgovarati s onima s kojima se ni u čemu ne slažemo. Zašto je to tako, ne znam, rekao je Milanović.

Ova zadnja rečenica najbolje ukazuje na način vladanja Zorana Milanovića.

Mislimo da nikome nije potrebno posebno naglašavati da je uloga predsjednika Vlade i države da razgovaraju sa svima, i s onima s kojima se slažu, i s onima s kojima se ne slažu.

No, to je jednostavno Zoran Milanović!

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u