Merkel dočekana Thompsonom!

Objavljeno 19.05.2019 - Vijesti

Merkel dočekana Thompsonom!

Da se jadna Angela Merkel nije baš snašla u ulozi EU gosta svjedoči i njezina kisela faca u trenutku kada se na pozornoci zaorila jedna od pjesama Thompsona koja u taktovima neodoljivo podsjeća na seljački Balkan, što odudara od Plenkovića koji se svugdje predstavlja kao europejac.

Jučerašnji posjet njemačke kancelarke Angele Merkel nakon osam godina je jasan signal i kvalitete odnosa između Hrvatske i Njemačke i aktualnih europskih tema, a to su novi strateški program 2019.-2024., višegodišnji financijski okvir, uzastopno predsjedanje Vijećem, mi u prvoj polovici 2020., a oni u drugoj polovici, kaže sam Plenković. Dogovor za idući sastanak u svibnju iduće godine koji će biti posvećen zemljama jugoistoka Europe, da malo reaktualiziramo tu europsku perspektivu u našim zemljama. – rekao je premijer, ponovivši još jednom da je njen dolazak dokaz prijateljskih odnosa s Njemačkom, koje i na osobnoj razini gaji s Merkel.

To je prvi njezin posjet Hrvatskoj nakon osam godina. S premijerom Plenkovićem razgovarala je, podsjetimo, u Banskim dvorima. Jedna od glavnih tema bio je akcijski plan o suradnji dviju zemalja koji su ministri vanjskih poslova potpisali u ožujku. Među deset točaka koje obuhvaća jesu i hrvatski prioriteti na europskom planu: pristupanje eurozoni i članstvo u Schengenu.

Upravo zbog važnosti Angele Merkel u Zagrebu, Plenković je trebao poboljšati glazbeno umjetnički dojam i voditi računa da se niti u jednom slučaju ne balkanizira Hrvatska, što nije napravio. Jadna scena je bila i trenutak nakon Thompsonove pjesme gdje su se organizatori potpuno pogubili ne znajući što se dalje treba događati u samom programu.

Europski HDZ se dokazuje djelima , a ne riječima

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u