Medveščak postao član KHL-a

Objavljeno 29.04.2013 - Sport

Medveščak postao član KHL-a

Čelnici zagrebačkog Medveščaka postigli su dogovor s čelnicima KHL-a i sljedeće sezone zagrebački će Medvjedi  igrati u drugoj najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi.

Nakon dugotrajnih pregovora, postignut je dogovor kojim Medveščak postaje 28. član KHL-a u sezoni 2013./2014. U narednim danima slijedi još samo formalna sjednica Upravnog odbora KHL-a na kojoj će članovi odbora na čelu s predsjednikom lige Aleksandrom Medvjedjevim potvrditi prijem Medvjeda u KHL.

Ovo je potvrda dugogodišnjeg rada i truda svih nas u klubu, ali i nagrada svima, navijačima, prijateljima, sponzorima i partnerima koji su protekle četiri sezone vjerovali u projekt Medveščak i bili uz nas. No, naš posao tek sada počinje! Puno je posla i izazova ispred nas, a najvažniji jest onaj da s kolegama iz lige zatvorimo usuglašeni budžet za našu prvu sezonu u visini od oko 10 milijuna eura. Budžet će biti zatvoren uz pomoć lokalnih, točnije regionalnih i međunarodnih sponzora do početka sezone, izjavio je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Kontinental Hokej Liga (KHL) osnovana je u ožujku 2008. kao želja spajanja vrhunskih  ruskih klubova s klubovima iz bivših sovjetskih republika te drugih europskih klubova.  Ligu su 2008. sačinjavala 24. kluba iz Rusije, Bjelorusije, Latvije i Kazahstana, a danas igraju i klubovi iz Ukrajine, Slovačke, Češke te iz Hrvatske.

Svi detalji oko nove organizacije Medveščaka i novog sastava zagrebačke momčadi te plan igranja utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu bit će objavljeni naknadno u dogovoru s čelnicima KHL-a.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u