Međunarodni uskršnji turnir u mini rukometu na Čavlima

Objavljeno 15.03.2017 - Sport

Međunarodni uskršnji turnir u mini rukometu na Čavlima

Ovog vikenda u dvorani Mavrinci održat će se 5. izdanje Međunarodnog uskršnjeg turnira u mini rukometu. Ove godine velika je novost da će se turnir prvi puta održati u kategoriji dječaka i djevojčica u kategorijama 2006., 2007. i 2008. godišta koji će svoje rukometno znanje pokazati u subotu 18.03., odnosno nedjelju 19.03.2017., a uvelike veseli činjenica da je već prijavljeno 70-ak ekipa iz Hrvatske i inozemstva i očekuje se sudjelovanje 700 dječaka i djevojčica.

POVIJEST TURNIRA
U nastojanju da svojim polaznicima pruži mogućnost natjecanja na domaćem terenu, ali i u svrhu dodatnog promicanja Grobinštine te kako bi se dodatno promoviralo igranje rukometa na spomenutom području, Rukometni klub Čavle već se u svojoj prvoj sezoni nakon osnutka, prije 5 godina, odlučio organizirati turnir u mini rukometu. Navedeni turnir okuplja djecu u tri najmlađe kategorije u rukometu koje se natječu po propozicijama mini rukometa što omogućuje igranje do tri utakmice istovremeno, a time i sudjelovanje većeg broja ekipa na turniru. Prvo izdanje Uskršnjeg turnira na Čavlima održano je 23.03.2013. godine u kategoriji dječaka 2002., 2003. i 2004. godišta i na veliko oduševljenje organizatora interes za turnirom iskazao je izrazito veliki broj ekipa iz okolice. Iako se radilo o prvom izdanju ovog turnira, brojke za ovako mladi klub bile su doista impresivne. Na turniru je nastupilo ukupno 44 ekipe iz gotovo svih krajeva Hrvatske te što je rezultiralo brojem od ukupno 500-tinjak djece.

Kako bi predstavili svoj kraj u što boljem svijetlu i pružili ekipama sudionicama što bolje uvjete, članovi Rukometnog klubova Čavle sami po sebi volonteri, potpomognuti mnogim roditeljima djece polaznika te susretljivošću Općine Čavle koja ovaj turnir podržava od samih početaka, ali i ostalih ljudi dobre volje koji su pomagali svojim donacijama, osigurali su sudionicima najbolje moguće uvjete. Turnir je po ocijeni svih prisutnih bio vrlo uspješan što je posebno obradovalo organizatore, ali i postavilo temelje za daljnja izdanja ovog turnira. Zahvaljujući odličnom prvom izdanju i velikom trudu uloženom pri organizaciji turnira, druga dva izdanja turnira održana u svibnju 2014. te ožujku 2015. godine dočekana su sa velikim interesom više od petstotinjak sudionika. Naredno izdanje turnira, održano u ožujku 2016. označilo je još jednu veliku stepenicu za kratku povijest Uskršnjeg turnira u mini rukometu na Čavlima koji je po prvi puta poprimio međunarodni karakter, a turniru je još jednom sudjelovalo preko 500 djeca iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Ovogodišnje izdanje turnira započinje u subotu, 18.3. već od 9 sati, a uz besplatan ulaz za sve posjetitelje te bogatu tombolu održava se do nedjelje 19.3. u 16 sati. Svečano otvorenje biti će u dvorani Mavrinci, ove subote, u 12 sati, a prisustvovat će mu načelnik Općine Čavle, Željko Lambaša i tajnik Rukometnog saveza PGŽ, Željko Milanović, te Grobnički dondolaši. Nedjeljno otvaranje turnira uveličat će i bivši trofejni kauboj i sadašnji predsjednik Rukometnog saveza PGŽ Mirza Džomba.

Dodajmo i kako je turnir humanitarnog karaktera. Naime, tijekom održavanja turnira kuhati će se palenta krumpirica, besplatna za konzumaciju, a svi koji budu konzumirali palentu imati će mogućnost donirati iznos prema slobodnoj procjeni za pomoć sestri našeg člana Dejana Bakića koja boluje od Batenove bolesti zbog čega je cijela obitelj bila primorana preseliti se u Njemačku kako bi mogla provoditi liječenje.

Vazno je napomenuti i da RK Čavle slavi 5. rođendan povodom kojeg će se nakon turnira u subotu u Caffe baru Corner koji je se nalazi u sklopu dvorane održati proslava uz live svirku s pocetkom u 18 sati.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u