Marvelov film ‘Osvetnici: Završnica’ obara rekorde

Objavljeno 02.05.2019 - Zabava

Marvelov film ‘Osvetnici: Završnica’ obara rekorde

Najiščekivaniji film najuspješnije Marvelove franšize, Osvetnici: Završnica u prvom vikendu prikazivanja oborio je rekord i u samo pet dana zaradio 1,209 milijarde dolara. U domaćim kinima tijekom vikend otvaranja pogledao ga je 88 951 posjetitelj, uz dobit od 3.631.574,00 kn čime se svrstao na vodeću poziciju najboljeg hrvatskog kino otvaranja svih vremena!

Samo u SAD-u i Kanadi zaradio je 350 milijuna dolara, dok je u ostatku svijeta film zaradio 859 milijuna dolara. Time je ovaj film ušao u povijest kao prvi film kojemu je u prvom vikendu prikazivanja uspjelo zaraditi milijardu dolara. Usporedbe radi, prošlom Marvelovom filmu Ratu beskonačnosti, bilo je potrebno 11 dana da dosegne zaradu od milijardu dolara i dosad je držao rekord kao film kojem je to najbrže uspjelo.

Film Osvetnici: Završnica srušio je još niz rekorda kad je riječ o kino otvaranju u filmskoj industriji: prikazan je u rekordnom broju kina (4 662 kina), i to samo u SAD-u, te je postao najgledaniji film svih vremena tijekom kino otvaranja u svijetu, kao i u američkim kinima.
Ovim rezultatima, samo pet dana nakon prikazivanja, Osvetnici: Završnica postali su najgledaniji film u 2019. godini. Također, Završnica je osmi film Marvelova filmskog svemira koji je ostvario dobit veću od milijardu dolara.

Posljednja etapa putovanja Osvetnika, Završnica, na kino platno donosi dosad neviđen, najsmrtonosniji obračun u veličanstvenoj završnici između Osvetnika i najmoćnijeg zlikovca Thanosa. Osvetnici: Završnica započinje u trenutku kada su Osvetnici poraženi od Thanosa, koji je, nakon što je prikupio šest kamena beskonačnosti, nametnuo svoju volju cijelom čovječanstvu i izbrisao polovicu svjetske populacije, uključujući dio Osvetnika. Preostali Osvetnici suočeni su s dosad najvećim izazovom – da pronađu način da poraze Thanosa jednom zauvijek.

Film Osvetnici: Završnica režirali su Anthony i Joe Russo, koji su režirali i prethodni Rat beskonačnosti kao i dva dijela Kapetana Amerike, a superherojsku ekipu predvodi senzacionalna glumačka postava: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Brie Larson, Paul Rudd, Don Cheadle, Karen Gillan, Danai Gurira, Josh Brolin i mnogi drugi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u