Marin Miletić šokirao u Nedjeljom u 2

Objavljeno 15.03.2020 - Vijesti

Marin Miletić šokirao u Nedjeljom u 2

Poznati riječki vjeroučitelj Marin Miletić gostovao je danas u emisiji Nedjeljom u 2 i šokirao je mnoge gledatelje, no često puta je i samoga Aleksandra Stankovića ostavio bez teksta.

Prvi šok koji je uslijedio je bio kada je jasno kazao da mu supruga boluje od zločudnog tumora na mozgu te što sve proživljavaju u ovim trenucima kada se cijeli svijet bori sa strahom od koronavirusa, a oni se bore za zdravlje supruge. Lakoća kojom je Marin objasnio situaciju ženine bolesti i odlaska iz bolnice zbog dvoje djelatnika bolnice koji su zaraženi korona virusom, te njezin povratak slijedeći tjedan na daljnju borbu s karcinomom, fascinira svakog gledatelja. Jednostavnost, točnost i neposrednost u protoku informacija ne ostavlja nikoga ravnodušnim pa se dalo naslutiti da ovo neće biti i jedini šok.

U jednom trenutku Marin je vrlo jasno rekao da više od 01. travanja neće biti vjeroučitelj, nego da će se svim srcem i razumom dati u politiku i to u stranci MOST za koju se odlučio nakon što je upoznao Božu Petrova, Nikolu Grmoju i shvatio da je to to.

Mandat vjeroučitelja mu je stavljen u status mirovanja te odlazi iz Elektrotehničke škole i posvetit će se politici i stranci MOST.

– No, došlo je vrijeme da se moram boriti za svoju slobodu i da svoju borbu moram premjestiti na druga polja. Politika ulazi u sve pore našeg života, ja sam odlučio da ću svu svoju energiju uložiti u politiku. Ulazim u MOST i tu ću se angažirati, rekao je.

– Sloboda nema cijenu i postoje stvari za koje se vrijedi boriti, objasnio je svoju odluku Miletić.

Marin je potvrdio da baš nije bio najsretniji kada je vidio da neke ljude u školi i u Crkvi smeta njegov angažman u sindikatu  te kritiziranje HDZa, no on drži da je upravo to bilo ispravno te je nakon prijetnje ravnateljice odlučio se za odlazak prema politici. Rezanje njegove slobode dovelo je do osobnog saznanja da se mora boriti za slobodu i da svoju borbu mora premjestiti na polje politike.

Nadbiskup Devčić mislio je da se Miletić naljutio pa da zato odlazi s mjesta vjeroučitelja, no Miletić kaže da sloboda nema cijenu te da se zato odlučio za puni angažman u MOSTu.

Intervju u emisiji Nedjeljom u 2 je bio odličan, zanimljiv, a ulazak Marina Miletića u MOST će svakako biti vrijedna akvizicija ove najjače hrvatske oporbene stranke u zadnjih pet godina.

MOST je uspio srušiti čak dvije Vlade i to zbog dokaza za korupciju. MOST daje najviše amandmana u Saboru, a njihovi su zastupnici najvrijedniji  i u postocima oni su najviše na poslu u Saboru!

Marin Miletić može povući i veliki broj mladih u PGŽu i Rijeci da glasuju za MOST posebno zbog vrlo jake ekološke komponente MOSTa na Kvarneru, a znamo da se ekologijiom i modernim tehnologijama uglavnom bave mlađi i obrazovaniji!

Postoji mogućnost da Marin Miletić bude i kandidat za gradonačelnika Grada Rijeke, a njegov uspjeh na tom planu bi rezultirao da Rijeka konačno postane transparentnija i tolerantnija cjelina.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u