Marin Čilić u osmini finala Cincinnatija

Objavljeno 19.08.2015 - Sport

Marin Čilić u osmini finala Cincinnatija

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala ATP turnira iz Masters serije u Cincinnatiju. Čilić, koji je kao sedmi nositelj u prvom kolu bio slobodan, u drugom je kolu sa 6:4 i 6:2 nadigrao Portugalca Joaa Sousu.

Loše otvaranje

Čilić je vrlo loše otvorio susret. S nekoliko neprisiljenih pogrešaka praktički je poklonio Sousi break u prvom gemu dvoboja, a loša igra najboljeg hrvatskog tenisača nastavila se i u sljedećih nekoliko gemova.

No, od rezultata 3:1 za Sousu razina Čilićeve igre postajala je sve bolja, a Portugalac je sve više griješio. To je za posljedicu imalo niz od pet uzastopnih gemova za Čilića kojima je preokrenuo rezultat u prvom setu od 2:4 u 6:4 u svoju korist uz osvajanje prvom gemu drugog seta.

Čilićev pritisak urodio je plodom novim breakom u šestom gemu drugog seta kojim je poveo s 4:2, a pobjedu je potvrdio još jednim oduzetim servisom suparniku za konačnih 6:2 nakon sat i 13 minuta igre.

Bio je to treći međusobni dvoboj Čilića i Souse i treća pobjeda hrvatskog tenisača koji još nije izgubio nijedan set od Portugalca. Za ulazak u četvrtfinale Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između 12. nositelja Francuza Richarda Gasqueta i mladog australskog kvalifikanta Thanasija Kokkinakisa.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u