Marin Čilić u drugom kolu Wimbledona

Objavljeno 24.06.2014 - Sport

Marin Čilić u drugom kolu Wimbledona

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon što je na startu turnira svladao Francuza Paul-Henrija Mathieua sa 6:4, 6:7 (2), 6:2 i 6:1 u susretu koji je trajao dva i pol sata.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Čilića i Mathieua i peta pobjeda našeg igrača. Drugi su se put susreli u Wimbledonu, a kao i prije šest godina ponovno je Čilić bio bolji u četiri seta.

Naš je igrač odlično započeo dvoboj, te je poveo s 4:0, a u ta prva četiri gema imao je čak 12 prilika za break. Situacija u prvom setu samo se djelomično zakomplicirala nakon što Čilić kod vodstva 5:2 nije iskoristio dvije set-lopte, imao je 40:15 na svoj servis, te je s četiri izgubljena poena u nizu izgubio svoj početni udarac. No, kada je drugi put servirao za set, nije ponovio tu grešku i riješio je prvu dionicu sa 6:4 u svoju korist.

U drugom setu Čilić je u šest igara na svoj servis izgubio tek dva poena, ali nije uspio oduzeti servis Mathieuu iako je imao četiri prilike za to, po dvije kod 2:2 i 4:4. No u tie-breaku je Čilić odigrao vrlo loše, izgubio je čak tri boda na svoj servis, pa je Mathieu uspio poravnati.

Kao da je gubitak drugog seta razljutio hrvatskog tenisača, pa je treći i četvrti set dobio za samo 56 minuta sa 6:2 i 6:1. U oba je seta ostvario rani break, a zatim ga potvrdio još jednim krajem seta.

Čilićev suparnik u drugom kolu bit će Austrijnac Andreas Haider-Maurer.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u