Luka Gaženica u izboru za najbolju svjetsku luku

Objavljeno 25.08.2019 - IzdvojenoVijesti

Luka Gaženica u izboru za najbolju svjetsku luku

Vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, GPH, nominirao je zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji “Luka godine” kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana. Uz Gaženicu, ovogodišnji su finalisti norveška luka Olden-Loen te japanska Yokohama.

Pobjednik izbora bit će proglašen 11. rujna 2019. u Hamburgu na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019.

Ovo je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH).

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine u ovaj izbor prijavi više stotina luka, tako da je sam ulazak u finale ogroman uspjeh.

O tome što ova nominacija znači za luku Gaženicu i grad Zadar u Temi dana su govorili župan zadarski Božidar Longin i direktorica Zadar Port International Operations Rebeka V. Pevec.

Rebeka V. Pevec je kazala da je to ujedno priznanje za trud koncesionara i Lučke uprave u pozicioniranju Zadra kao važne destinacije za kružna putovanja na Jadranu, povećanju broja putnika u luci te razvoju luke i pružanju još boljeg iskustva posjetiteljima Zadra.

– O nagradi odlučuje stručni žiri od 14 članova među kojima su neki od najvažnijih ljudi naše industrije, istaknula je Pevec.

Župan Longin je zahvalio svima koji su u ovom uspjehu sudjelovali.

– Presretni smo zbog nominacije. Moram priznati da su generacije Zadrana sanjale o tome kada će se teretna luka s poluotoka preseliti na neku drugu lokaciju. I mi smo zaista dobili nešto što je rijetkost – rasteretili smo cijeli grad a ostali smo u biti u gradu, rekao je Longin.

– Brojke govore o povećanju prometa, putnika i vozila. Povećanja su u svim segmentima u ovih godinu dana. Bitno je da iskoristimo ovaj trenutak kada smo ušli među najbolje svjetske luke za daljnji razvoj i realizaciju planova, dodao je.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u