Lošinjani mole Bogove birokrate da ne unište atrakciju

Objavljeno 22.11.2014 - IzdvojenoZanimljivosti

Lošinjani mole Bogove birokrate da ne unište atrakciju

Da je hidroavion više atrakcija nego potreba za Mali Lošinj, to svi znamo tako da naklapanja pojedinih političara da nam je upravo takva poveznica kopna s otocima o presudne važnosti i to baš sad nakon 100 godina, prava glupost.
Hidroavion u Malome Lošinju DA ili NE?
Pa naravno da da! Hidroavion je toliko velika atrakcija za djecu i odrasle da je upravo uvala u Malom Lošinju najljepša hidro pista na svijetu i biti će pun pogodak.
Čega se sada trebaju strašiti najviše građani Malog Lošinja? Pa to su naravno Bogovi birokrati! Samo oni vide tisuće opasnosti od slatanja hidroaviona u luku Mali Lošinj. Naime, birokratima treba objasniti da je uvala u Malome Lošinju toliko velika da će hidroavion uvijek naći mjesto za sletanje pa i usred ljeta po najvećoj plovidbenoj gužvi. Bogovi birokrati ne bi trebali misliti da su piloti i upravitelji plovila toliki imbecili da se neće moći snaći na moru bez da im birokrati kažu što treba raditi, jer i prije 100 godina su građani bez silnog pametovanja organizirali sletanje i uzletanje hidroavona i nije bilo nikakvih problema.
I na kraju važno pitanje je gdje bi trebao biti ponton na kojem bi putnici ulazili u zrakoplov. Pa odgovor je svima jasan, što bliže središtu grada, jer atrakcija je ATRAKCIJA, a turisti i građani nisu  – izvan grada nego u gradu.
ECA (European Coast Airlines) već nekoliko godina nastoji dobiti suglasnost za slijetanje i polijetanje u lošinjskoj luci, no od nadležnih lučkih tijela za sada nema odobrenja za mjesto koje ECA traži. Umjesto toga, ponuđene su lokacije kod obnovljenog mula na ulazu u uvalu Čikat, zatim u uvalici Premuda, prije bivše vojarne na Velopinu, te uz obalu nadomak Kovčanju – tzv. Žikinoj krivini.

Što nam birokrati ovim odlukama govore o sebi? Puno!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u