Lošinj na kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI)

Objavljeno 04.12.2017 - Sport

Lošinj na kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI)

Na godišnjem kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI) održanom u švicarskom Lausanne 30. studenog i 1. prosinca 2017. godine, otok Lošinj predstavio se kao domaćin prve utrke svjetskog kupa u Downhillu.

Naime, od 21. do 22. travnja 2018. godine, 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, tristotinjak sudionika natjecat će se u ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup 2018. – Downhill Lošinj stoga su Lošinj, kao i regija Kvarner, u ovom kongresu prepoznali priliku da se predstave ciljnoj publici kao bike destinacije.

Na dvodnevnom kongresu sudjelovali su organizatori World cup 2018. – Downhill Lošinj utrke; predstavnici Mountain Bike Trbovlje – Matej Drnovšek i Sebastjan Mrzljak, Atletskog kluba Lošinj – Lovro Hesky te direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Svjetski kup u Downhillu na Lošinju iduće godine jedan je od većih sportskih događaja u Hrvatskoj 2018. godine i idealna prilika za turističku promociju Lošinja i regije Kvarner kao bike friendly destinacija posjetiteljima i gledateljima širom svijeta. Prilika je to i da se brojne staze, šumski putevi i prepreke zanimljive biciklistima iskoriste na najbolji način – kroz zdravlje i sport, i upravo je to put kojim smo krenuli u suradnji sa švicarskom tvrtkom Bikeplan na izradi Master plana razvoja cikloturizma otoka Lošinja, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Peter Van den Abele sportski direktor i glavni menadžer za Offroad i Simon Burney glavni koordinator Svjetske biciklističke organizacije (UCI) za Cross Country Mountain bike izuzetno su zadovoljni prezentacijom otoka Lošinja i pripremnim radovima koji se ulažu u atraktivnost same staze čija je posebnost cilj koji se nalazi na obali, a natjecatelji prolaze urbanim područjem. Upravo je po tome lošinjska downhill staza posebna te jedina u Svjetskom kupu.

Ovo svjetsko događanje podržat će Red Bull Media House prijenosom uživo te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa. Zahvaljujući njima utrka će se prikazivati u 99 zemalja, a očekuje se da će ju uživo pratiti više od dva milijuna gledatelja. Utrku u potpunosti podržava Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Mali Lošinj, Jadranka d.d. te Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.

Autor fotografije: TZG Malog Lošinja

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u